Носителят на титлата на България МФК Спартак тръгва днес за

...
Носителят на титлата на България МФК Спартак тръгва днес за
Коментари Харесай

МФК Спартак заминава с 10 играчи за Шампионската лига по плажен футбол в Португалия

Носителят на купата на България МФК Спартак потегля през днешния ден за Назаре, Португалия, където ще взе участие на Шампионската лига по плажен футбол. Варненци потеглят с най-малък състав от 10 играчи заради доста кадрови проблеми. Треньорът Симеон Христов ще разчита на вратарите Добромир Господинов и Станислав Иванов и полевите състезатели Константинос Папастатопулус, Станислав Джамбазов, Павел Адамов, Калоян Цветков, Филип Филипов, Илиан Илиев, Тери Боулс и Иван Мартинов.

Във Варна заради разнообразни аргументи остават Мартин Великов, Илиян Димов, Костадин Иванов, Никола Найденов, Иван Жеков и Станислав Иванов.

Футболистите на МФК Спартак се паднаха в много тежка група, където противници ще им бъдат европейския първенец Брага и първенците на Франция и Португалия - Марсилия и Теплице. Първите два тима прескачат групата и се класират на осминафиналите.

"Тръгваме с минималния брой играчи, заради доста проблеми. Вярвам, че тези които ще бъдат в Назаре, ще играят за достойнството си, за своите съотборници и за всички, които ни ни поддържат и с помощта на които ще се борим с най-хубавите ", сподели Симеон Христов.

Рекордните 74 тима от 27 страни в Европа вземат участие в шампионата, който включва прелиминарен и главен кръг при мъжете, както и женска конкуренция с 20 състава.

Най-големият клубен конгрес в бийч сокъра на континента започва през вчерашния ден със срещи от групите на предварителния кръг.

На 28, 29 и 30 май ще се изиграят дуелите от груповата фаза на главния кръг при мъжете и дамите. Елиминациите започват на 31-ви, а първенците на Европа по плажен футбол ще са ясни на 3 юни.

Програмата на българския първенец:

28 май 17:45 (19:45 българско време) МФК Спартак - Марсилия

29 май 16:30 (18:30 българско време) МФК Спартак - Теплице

30 май 16:30 (18:30 българско време) МФК Спартак - Брага
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР