Носителят на Световната купа в Англия и великият Манчестър Юнайтед

...
Носителят на Световната купа в Англия и великият Манчестър Юнайтед
Коментари Харесай

Английската футболна легенда Боби Чарлтън почина на 86

Носителят на Световната купа в Англия и великият Манчестър Юнайтед Боби Чарлтън, описван от клуба като " колос в играта ", умря на 86-годишна възраст, беше оповестено в събота.

Чарлтън беше основен член на победния тим на Англия на Световното състезание през 1966 година и също се радваше на огромен триумф на клубно равнище с Юнайтед, който стана първият британски клуб, спечелил европейската купа през 1968 година, десетилетие откакто членове на тима бяха убити през въздушна злополука в Мюнхен.

„ С огромна горест споделяме новината, че сър Боби е умрял спокойно в ранните часове на съботната заран. Той беше заобиколен от фамилията си “, се споделя в изказване от името на семейство Чарлтън.

„ Семейството му би желало да съобщи своята признателност на всички, които са съдействали за грижата за него, както и на доста хора, които са го обичали и подкрепяли. “

През 2020 година беше оповестено, че Чарлтън е бил диагностициран с деменция и защото заболяването се наложи, той спря да посещава мачове на Олд Трафорд.

Юнайтед разгласява фотография на Чарлтън в X, прочут преди като Twitter, с надпис: „ Думите в никакъв случай няма да са задоволителни “.

Успехът на Чарлтън в европейската купа в Юнайтед пристигна 10 години след въздушната злополука в Мюнхен през 1958 година, която той и мениджърът на тима Мат Бъзби оцеляха, само че лиши живота на осем от съотборниците на Чарлтън.

Халфът игра на Световното състезание край дружно с брат си Джак, който умря на 85 години през 2020 година и завоюва 106 мача за Англия, отбелязвайки 49 гола.

Той дебютира за Юнайтед през 1956 година и изигра 758 мача за Червените дяволи, отбелязвайки 249 гола. И двамата бяха дългогодишни клубни върхове, до момента в който не бяха изпреварени надлежно от Райън Гигс и Уейн Рууни.

Чарлтън завоюва три трофеи в лигата и една Купа на Англия на Олд Трафорд и откакто напусна Юнайтед през 1973 година и стана управител на Престън, той се върна в Олд Трафорд 11 години по-късно като клубен шеф. Посветен е в рицар за заслуги към футбола през 1994 година

" Манчестър Юнайтед е в печал след кончината на сър Боби Чарлтън, един от най-великите и обичани играчи в историята на нашия клуб ", сподели клубът от Висшата лига в известие изказване.

„ Сър Боби беше воин за милиони, освен в Манчестър или Обединеното кралство, само че на всички места, където се играе футбол по света.

„ Той беше толкоз очарован за спортния си дух и честност, колкото и за него за изключителните му качества като футболист. Сър Боби постоянно ще бъде запомнен като колос в играта. "

(AFP)

Източник: france24.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР