Носителят на Световната купа по ски-бягане Александър Болшунов получи Големия

...
Носителят на Световната купа по ски-бягане Александър Болшунов получи Големия
Коментари Харесай

Болшунов получи Големия кристален глобус три месеца след края на сезона

Носителят на Световната купа по ски-бягане Александър Болшунов получи Големия бистър глобус на специфична гала през днешния ден в съветската столица Москва. Връчването на премията му се състоя три месеца след края на сезона поради пандемията от ковид.

Трофеят на 23-годишния руснак беше връчен от члена на Международната федерация по ски (ФИС) Андрей Бокарев. "Ако би трябвало да съм почтен, към този момент забравих по какъв начин мина всичко, по какъв начин минаха тези надпревари. Емоциите към този момент са на назад във времето, има нови задания в главата ми, пробвам се да направя всичко, с цел да печеля различен Голям глобус и той да ми бъде връчен по всички правила - след последния старт от Световната купа, с цел да изживеем същински страсти ", сподели Болшунов.

Руският играч завоюва Световната купа по ски-бягане предишния сезон, само че премията не му беше връчена персонално поради пандемия от ковид, която отсрочи последните няколко надпревари от сезона. 23-годишният Болшунов стана първият руснак, който завоюва огромния Кристален глобус. Руснакът има в кариерата си три сребърни и един бронзов орден от олимпийски игри, а четири пъти е сребърен медалист от международни шампионати.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР