Носителят на Световната купа по биатлон Мартен Фуркад взе решение

...
Носителят на Световната купа по биатлон Мартен Фуркад взе решение
Коментари Харесай

Фуркад пропуска американските стартове

 Фуркад призна за проблеми със ски бягането
Носителят на Световната купа по биатлон Мартен Фуркад взе решение да пропусне двата старта в Северна Америка през февруари, с цел да се приготви добре за международното състезание.

30-годишният петкратен олимпийски първенец не е удовлетворен от представянето си през новия сезон, като изостава на 282 точки от водача Йоханес Тингенс Бьо, а в неделя остана четвърти в всеобщия старт.

" Решението беше взето в неделя, само че го обмисляме последните дни. Искам да запитвам да възстановя силите си. Трудно някой ще разбере по какъв начин по този начин вторият в генералното класиране се отхвърля от два стадия на Световната купа, само че...

Не мога да се позная на пистата. Взимам тази отмора, с цел да си върна още веднъж желанието със ските, което имах в предходните години ", разяснява 30-годишният французин.

Той възнамерява да прекара в началото известно време с приятелката и дъщерите си у дома, с цел да се освободя душевен, след което стартирам интензивна подготовка за международното състезание ", сподели още Мартен Фуркад, който има 554 точки в генералното класиране за Семеен кодекс.

Лидер е Йоханес Тингенс Бьо с 836 точки.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР