Носителят на шест титли от Големия шлем Борис Бекер поиска

...
Носителят на шест титли от Големия шлем Борис Бекер поиска
Коментари Харесай

Фалиралият Борис Бекер поиска дипломатически имунитет, за да не бъде съден

Носителят на шест трофеи от Големия шлем Борис Бекер изиска дипломатически имунитет, с цел да избегне правосъдни обвинявания. Легендарният тенисист, който разгласи банкрут през лятото на 2017 година, показва ролята си като състезателен аташе на Централноафриканска република. В четвъртък юристите на 50-годишния немец подадоха иск във Върховния съд на Англия.

Бекер беше назначен за аташе на африканската страна по спортните, културните и филантропичните въпроси в Европейския съюз през април тази година. Позицията му е обхваната от Виенската спогодба за дипломатическите връзки от 1961 година Според нея германецът не може да бъде обект на каквито и да било правосъдни производства без единодушието на външния министър Борис Джонсън и неговия сътрудник в Банги, обясниха юристите му.

Заявлението за оповестяване в неплатежоспособност на Бекер беше направено от частните банкери Arbuthnot Latham & Co за задължения на германеца, датиращи от 2015 година Според Би Би Си някогашният №1 в тениса е преследван за " спомагателни активи ".

" Решението за пускане на процедура по неплатежоспособност против мен беше незаслужено и безпричинно. Анонимни банкери и бюрократи ме накараха да направя изцяло излишно оповестяване на неплатежоспособност, което ми аргументи купища вреди както от комерсиална, по този начин и от професионална позиция - на мен и на моите близки ", сподели Бекер.

" Вече предявих искане за дипломатически имунитет, което в действителност съм длъжен да направя, с цел да сложа завършек на този фарс и да стартира да възвръщам живота си ", добави той.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР