Носителят на рекордните 20 титли от Големия шлем Роджър Федерер

...
Носителят на рекордните 20 титли от Големия шлем Роджър Федерер
Коментари Харесай

Роджър Федерер се завръща!

Носителят на рекордните 20 трофеи от " Големия шлем " Роджър Федерер ще се завърне по-рано от упованията.

39-годишният деец ще дебютира във второто издание на отборния шампионат ATP Cup в Австралия. Сърбия завоюва първото издание на конкуренцията през януари 2020, а през 2021 Федерер ще се събере със Стан Вавринка, с цел да показа Швейцария. През 2021 година шампионатът ще се организира сред 1 и 5 февруари, с присъединяване на 12 страни.

Новината за включването на Федерер е приятна изненада за почитателите му, защото до момента се смяташе, че 8-кратният първенец на " Уимбълдън " е под въпрос за Откритото състезание на Австралия, макар че е подал поръчка за присъединяване в Мелбърн.

Швейцарецът пропусна на процедура съвсем целия минал сезон, защото претърпя 2 интервенции на коляното. Федерер за последно игра точно на Australian Open, където през 2020 бе надигран на полуфиналите от осемкратния първенец в Мелбърн Новак Джокович. Световният №1 пък се чака и през 2021 година да бъде в състава на настоящия първенец на ATP Cup Сърбия.

В ATP Cup ще се включи и японецът Кей Нишикори. Той пък имаше проблеми с лакътя, само че наподобява към този момент е подготвен да се завърне на корта. Рафаел Надал пък се чака да бъде водачът на отбора на Испания, който предходната година доближи до финала. От шампионата обаче се отдръпна отборът на Гърция, защото звездата на тима Стефанос Циципас е предпочел да играе на един от подгряващите за Australian Open шампионати в Мелбърн.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР