Носителят на наградата „Букър“ Иън Макюън признава, че се колебае

...
Носителят на наградата „Букър“ Иън Макюън признава, че се колебае
Коментари Харесай

Иън Маккюън получил тройка за анализ на собствения си роман

Носителят на премията „ Букър “ Иън Макюън признава, че се колебае какво да мисли за хората, които преподават творбите му, изключително откакто персонално оказал помощ на сина си с есе върху един от романите му и оценката била… „ междинен “.
Това написа британското издание „ Телеграф “, представено от lira.bg.
Писателят добавя, че не е уверен в смисъла да се карат учениците да проучват творбите му: „ Винаги ми е било необичайно да карат хората да четат книгите ми. Представяте ли си, синът ми трябваше да чете книга от татко си. Горкият! Признавам, че му дадох насоки в разсъжденията. Не прочетох есето, само че се оказа, че учителят му въобще не е склонен с написаното. Мисля, че оценката му беше „ междинен “.
Запитан за мнението му за литературния пейзаж през 2018 година, Макюън показва песимизъм: „ Художествената литература отбелязва любопитен спад в продажбите в международен мащаб в последните 5 години с към 35%. И всеки си има доктрина за това: телевизионните сериали, някакъв вид отмалялост, кой знае. А може би просто равнището й не е задоволително положително. Когато хората ме попитат кои са прелестните писатели под 30-годишна възраст, аз не знам какво да отговоря. Започвам доста модерни романи, само че не изпитвам желанието да ги завърша “, споделя още Маккюън.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР