Носителят на награда Оскар Гийермо дел Торо акцентира върху произхода

...
Носителят на награда Оскар Гийермо дел Торо акцентира върху произхода
Коментари Харесай

Аз съм имигрант, каза Гийермо дел Торо пред звездата си на Алеята на славата

Носителят на премия " Оскар " Гийермо дел Торо подчертава върху произхода си и изрази паника от решителните ограничения, които Съединени американски щати взема против имиграцията в речта при приемането на своя звезда в Алеята на славата в Холивуд, съобщи " Варайъти ".

" Аз съм мексиканец и съм преселник ", съобщи той на церемонията, на която участваха Джей Джей Ейбрамс, Лана Дел Рей и други известни лица от света на киното и музиката. Дел Торо е режисирал филми като " Лабиринтът на Пан " и " Формата на водата ". За втория получи премия " Оскар " през 2018 година Той също по този начин е продуцент на доста заглавия, сред които попада трилогията " Хобит ".

Режисьорът употребява церемонията, с цел да насочи обръщение към американските политици. Той съобщи, че американските жители сега живеят в " огромен боязън ", който е употребен за основаването на от ден на ден разделяне сред хората. " Тези неистини ни вършат по-лесно контролируеми и ни вършат податливи към това да се ненавиждаме един различен. Но противоотровата е да се застанем един до различен и да осъзнаем, че тези разделения са цялостни измислици ", сподели той.

" За мен, като мексиканец, приемането на звездата е жест, който не мога да нарека в този миг нито прост, нито елементарен ", продължи Дел Торо. Той означи, че за него е значимо, че събитието се случва тъкмо в този миг, тъй като желае да каже на имигрантите от всички националности да имат вяра " във опциите, а не в трудностите ". " Не вярвайте на лъжите, които приказват за нас ", приключи той.

Дел Торо направи изявлението си в миг, в който в американските медии циркулират вести за неприятните условия в лагерите за имигранти на границата с Мексико. Когато получи своята звезда на Алеята на славата, той коленичи и целуна мексиканското знаме.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР