Носителят на малката световна купа в паралелния гигантски слалом Радослав

...
Носителят на малката световна купа в паралелния гигантски слалом Радослав
Коментари Харесай


Носителят на дребната международна купа в паралелния великански слалом Радослав Янков реализира през днешния ден в Рогла най-големия си триумф за сезона.

Българският ас завоюва второто място. Той отстъпи единствено на финала на Бенямин Карл (Ав). Това е първи подиум за Янков за сезон 2017/18 и общо осми в неговата кариера.

В квалификацията сутринта Радо бе 14-и, само че във финалите сподели, че навлиза във форма за стартовете в Банско (26 и 28 януари) и олимпийските игри в Пьонгчанг (22 януари). Той поредно съкруши водачът за Световната купа Невин Галмарини (Швейц), Кристоф Мик (Ит) и на полуфинала Силван Дофур (Фр). Малко шанс не му доближи на финала с цел да победи и Карл.

За триумфа през днешния ден Янко взима 800 т за Световната купа и към този момент е пети за огромния глобус с 2410 т. Лидер с 3730 е Галмарини. За дребната купа в паралелния великански слалом Янков е шести с 1810 т, а Галмарини води още веднъж с 3010 т.

" Просто имахме потребност от това съревнование и този резултат, разяснява Георги Атанасов-Джоко, треньор на Янков. - Имахме много компликации досега. Вчера малко не му стигна да мине 1 кръг. Не съм се радвал толкоз даже и като спечелихме огромния глобус. Лека бавно се ускоряваме.

Добър резултат преди стартовете в Банско и най-много за олимпийските. Иначе денят ни почна доста изкривено. Пияни ни бяха схваща задното стъкло на колата. Не беше откраднато нищо, само че трябваше да минем и през полицията. Радо е доста удовлетворен от резултата, който идва тъкмо в точния момент ".

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР