Носителят на Купата на краля Барселона изненадващо загуби в първия

...
Носителят на Купата на краля Барселона изненадващо загуби в първия
Коментари Харесай

"Барселона" загуби от "Еспаньол" в първи мач за Купата на краля

Носителят на Купата на краля " Барселона " изненадващо загуби в първия си четвъртфинален конфликт с градския противник " Еспаньол ". Каталунското дерби на " Ел Прат " приключи с побед 1:0 на " Еспаньол ", който стигна до триумфа с гол в 88-ата минута.

В воин за бяло-сините се трансформира 20-годишният Оскар Мелендо, който влезе от пейката и означи единственото попадение.

" Еспаньол " нанесе първа загуба на " Барселона " през сезона, след кат блаугранас нямат загуба в Ла Лига, както и Шампионската лига, където се движат доста решително.

Ернесто Валверде даде отмора на Жорди Алба, Марк-Андре тер Стеген и Луис Суарес, само че всички останали звезди бяха на линия за конфликта. Това не донесе позитивен резултат за " Барселона " и представянето беше надалеч от показаното дотук през сезона.

Дори несъществуваща дузпа в средата на второто полувреме не оказа помощ на носителя на купата, когато съдията Бенгоечея уточни бялата точка след откровена симулация на Сержи Роберто. Лионел Меси стреля от бялата точка, само че Диего Лопес с опитност избави удара му.

За аржентинеца това беше трети пропуск от бялата точка през сезона. Никога до момента Меси не е пропущал три дузпи в границите на една акция. Бившият вратар на " Реал " (Мадрид) Диего Лопес пък за повторно в кариерата си избавя дузпа на аржентинеца. Никой различен от настоящите вратари в Ла Лига не е спасявал толкоз удари от 11-те метра на Меси.

3 - Lionel Messi has missed more penalties than any other La Liga player this season in all competitions (three from six attempts). Strange. pic.twitter.com/rVgz6du5nY
— OptaJose (@OptaJose) January 17, 2018

" Еспаньол " продължи със смелата игра и две минути преди края на постоянното време футболистите на Кике Санчес Флорес бяха възнаградени. След бърза контраофанзива Мелендо получи прекрасен пас от Наваро и с техничен изстрел не остави шансове на Яспер Силесен – 1:0.

Реваншът е на 25 януари на " Камп ноу ", а на 4 февруари двата отбора още веднъж ще се срещнат на " Ел Прат ", този път в турнирен конфликт.

В други мачове за Купата " Валенсия " победи " Алавес " с 2:1, макар че изоставаше в резултата, а " Атлетико " (Мадрид) отстъпи на " Севиля " с 1:2 на " Уанда метрополитано ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР