Носителят на Купата на Италия Лацио записа отличен старт на

...
Носителят на Купата на Италия Лацио записа отличен старт на
Коментари Харесай

Лацио влетя на трета скорост в шампионата в паметен за Имобиле мач

Носителят на Купата на Италия Лацио записа отличен старт на сезона в Серия “А”, откакто разруши Сампдория с 3:0 посред Генуа. През предишния шампионат двата отбора приключиха като съседи на осмо и девето място, само че довечера разликата беше голяма в интерес на римляните. Чиро Имобиле се разписа на два пъти (37’,62’) и доближи кота " 100 " от голове в италианския хайлайф, като има 101. Веднъж прецизен беше и сътрудникът му в нахлуване Хоакин Корея (56’).

Ciro Immobile has now scored Serie A goals! pic.twitter.com/yTkv5qi5WF
— Goal (@goal) August 25, 2019
С нов треньор в лицето на Еузебио Ди Франческо “моряците” демонстрираха пред лична аудитория новия си централен бранител Жейсон Мурийо, който напролет беше в Барселона. Лацио пък излезе единствено с един от летните си прехвърляния - Мануел Ладзари, за който бяха платени най-вече пари - 11 млн. евро.

“Орлите” демонстрираха доста мощна игра през първото полувреме и заслужаваха да водят с повече от един гол, само че не съумяха да осъществят повече. В 9-ата минута Сергей Милинкович-Савич беше спрян от вратаря Емил Аудеро, а в 16-ата стражът не трепна и след удар на Имобиле. В 33-ата италианският стрелец излезе съвсем самичък против юношата на Ювентус, само че стреля настрана.

Логичното обаче се случи четири минути по-късно, когато футболистите на Сампдория се разсеяха след прекъсване на играта за нарушаване в интерес на противника. Луис Алберто обаче го извърши бързо и откри зад тила на отбраната Имобиле, който с лекост трансферира Аудеро за 1:0 в интерес на Лацио.

До почивката играчите на Ди Франческо имаха една “златна” опция за равнене, само че Томас Стракоша отрази тежкия удар на Роналдо Виейра.

46' | #SampLazio 0-1

Riprende la sfida, nessun cambio pic.twitter.com/w8m3Ynquqp
— S.S.Lazio (@OfficialSSLazio) August 25, 2019
Сампдория натисна още с първия сигнал за втората част и гостите одобриха играта в своята половина. В 52-ата Стракоша се оправи и с удар на Маноло Габиадини.

В 56-ата минута обаче Луис Алберто лиши топката от Бартош Бережински и даде началото на офанзива, която беше приключена тъкмо от някогашния състезател на домакините Хоакин Корея - 2:0 за “бианкочелестите”.

В 62-ата минута Имобиле заби още един гол, като отново надбяга бранителите. И този път подаването беше извънредно, в тази ситуация дело на Милинкович-Савич. Така Чиро към този момент имат пет попадения в първите кръгове на Серия “А” - най-вече от всички настоящи футболисти в калчото.

След третото попадение домакините напълно се отчаяха и мачът се доиграваше.

Изразителният триумф е добре пристигнал за самочувствието на “орлите”, тъй като в идващия кръг те излизат против градския си противник Рома. Сампдория пък ще гостува на Сасуоло.


СТАТИСТИКА ОТ МАЧА МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА КЛАСИРАНЕ

Серия А 1 кръг, неделя 25 август  Сампдория 0:3краен резулат  Лацио
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР