Носителят на купата на България за сезон 2019/2020 може да

...
Носителят на купата на България за сезон 2019/2020 може да
Коментари Харесай

Носителят на купата на България зависим от представянето на Лудогорец в Европа

Носителят на купата на България за сезон 2019/2020 може да спести един квалификационен кръг в Лига Европа, в случай че Лудогорец затвърди положителното си показване в шампионата през сегашния сезон.

През тази година българските клубове в лицето на Лудогорец, Ботев (Пловдив) и Левски са спечелили 15 точки в евротурнирите, което ни отрежда 20-о място в класирането по народен коефициент за сезон 2017/2018 и общо 23-о място в цялостната ранглиста.

Ако успеем да запазим това 23-о място, през сезон 2019/2020 носителят на Купата на България няма да стартира от първия прелиминарен кръг на ЛЕ, а от втория, което ще му обезпечи две седмици повече за лятна подготовка.

Това обаче ще се случи, в случай че Лудогорец продължи да натрупа точки в Европа, защото доста от страните след нас към момента имат представители в евротурнирите и могат да ни задминат.

Хипотетично съществува възможност Лудогорец да издърпа още два наши тима, които да започват с две седмици по-късно в Европа, само че това ще стане, в случай че България успее да се добере до 17-ото място в клубната класация. За да се случи това, разградчани би трябвало да създадат възторг в ЛЕ, достигайки най-малко до 1/2-финалите в конкуренцията.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР