Носителят на купата на България по баскетбол Рилски спортист победи

...
Носителят на купата на България по баскетбол Рилски спортист победи
Коментари Харесай

Рилски остана на крачка от сензация срещу Катая

Носителят на купата на България по баскетбол Рилски състезател победи със 79:61 (20:17, 25:15, 26:15, 8:14) финландския Катая в реванш от втория квалификационен кръг на шампионата за Купата на ФИБА Европа. Успехът не бе задоволителен на самоковци, с цел да се класират непосредствено за груповата фаза на конкуренцията, защото преди седмица те изгубиха с 84:106 при визитата си във Финландия.

Вероятно обаче Рилски състезател ще продължи в идващия стадий като един от трите най-хубави " щастливи губещи " от квалификациите, защото изостава единствено с 4 точки при общ баланс от двата дуела 167:163 в интерес на Катая. За да стане ясна ориста на отбора, самоковци ще би трябвало да изчакат развръзката и на другите квалификационни срещи.

Баскетболистите на Людмил Хаджисотиров бяха напълно покрай това да се класират непосредствено за групите, защото водеха с 24 точки преди последната четвърт. В нея обаче доста слаба игра в нахлуване попречи на отбора да реши самичък ориста си и да не би трябвало да чака развоя на другите срещи.

Най-резултатен за Рилски състезател бе Артър Едуардс с 16 точки. С 15 приключи Джейлън Дженкинс, а още 10 осъществя капитанът Йордан Бозов. За Катая с по 14 точки най-полезни бяха Винсънт Симпсън и Рахлир Джеферсън.

В идната фаза на шампионата отборът на Катая ще играе в група " G ", където са още първенецът на България Левски Лукойл и гръцкият Арис Солун. Там ще попадне и един от " щастливите губещи ", като това може да бъде и Рилски състезател. В групите на шампионата още във вторник място си обезпечи Балкан Ботевград, който ще играе дружно с беларуския Цмоки Минск, кипърския АЕК Ларнака и белгисйкия Белфиус Монс-Айно в група " В ".

СТАТИСТИКА
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР