Носителят на Купата на България Локомотив (Пловдив) ще срещне босненския

...
Носителят на Купата на България Локомотив (Пловдив) ще срещне босненския
Коментари Харесай

"Локомотив" ще играе срещу босненски или словашки отбор в Лига Европа

Носителят на Купата на България " Локомотив " (Пловдив) ще срещне босненския " Радник " (Биелина) или словашкия " Спартак " (Търнава) във втория прелиминарен кръг на Лига Европа. Пловдивският отбор е единственият български представител, който стартира от второто ходило в евротурнирите.

И двата вероятни противника на " Локомотив " са добре познати в България. " Спартак " отстрани " Левски " през сезон 2011-12 в третия квалификационен кръг на Лига Европа след драма с дузпи.

" Радник " игра с " Берое " през сезон 2016-17, а българският отбор продължи напред след тъждество и победа.

През 21-и век черно-белите имат единствено три участия в европейските клубни шампионати. През сезон 2004-05, откакто беше станал първенец пловдивският отбор стигна единствено до втория прелиминарен кръг на Шампионската лиг. Година по-късно изигра четири мача в Купата на УЕФА.

Последното присъединяване на " Локомотив " в Европа беше през сезон 2012-13, когато участваше в Лига Европа като финалист за Купата на България. След 4:4 у дома и 1:3 от " Витес ", отборът отпадна.

Вицешампионът ЦСКА, който в първия кръг на Лига Европа ще срещне черногорския " Титоград ", ще остане на Балканския полустров, в случай че се класира за идната фаза. Червените изтеглиха за възможен противник хърватския " Осиек ".

През предишния сезон съставът остана трети в локалното състезание и стартира непосредствено от втория кръг на конкуренцията.

Тимът с най-тежък чоп за първия кръг от българските сформира " Левски ", който се изправя против " Ружомберок " от Словакия също научи своя възможен противник при продължение напред. Това е спечелилият от двойката АЕК (Ларнака) от Кипър и молдовския " Петрокуб ".

Какво следва за " Лудогорец "

Българският първенец " Лудогорец " стартира от първия прелиминарен кръг на Шампионската лига, като ще срещне унгарския отличник " Ференцварош ". В Нион беше теглен и чоп за втория кръг на конкуренцията.

В случай, че отборът от Разград преодолее 30-кратния първенец на Унгария, ще се изправи против спечелилия от двойката " Дюделанж " (Люксембург) и малтийския " Валета ". Двубоите от втория прелиминарен кръг в Шампионската лига ще се играят на 24/24 юли и 30/31 юли.


© LAP.bg

Съставът от Люксембург е добре прочут на " Лудогорец ". Българският първенец игра с този противник през сезон 2014-15, точно когато Стойчо Стоев беше треньор. След 4:0 в Разград и изненадващо тъждество 1:1 във Великото херцогство, " Лудогорец " продължи напред. Малко по-късно Стоев беше освободен от треньорския пост.

В " Дюделанж " играе някогашният юношески национал на България Едисон Йорданов.

Според новия правилник в Шампионската лига при отпадане в първия кръг на Шампионската лига, " Лудогорец " продължава в Лига Европа. Ако отборът загуби от " Ференцварош " минава във втори кръг на втория по мощ шампионат, където го чака изгубилият от двойката " Марибор " и исландския " Валур " (Рейкявик).
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР