Носителят на Купата на България Локомотив (Пловдив) привлече досегашния капитан

...
Носителят на Купата на България Локомотив (Пловдив) привлече досегашния капитан
Коментари Харесай

Жоро Илиев се разбра с първия съперник на Черно море на Тича - Локомотив

Носителят на Купата на България Локомотив (Пловдив) притегли досегашния капитан на Черно море Георги Илиев, оповестява Sportal.bg.

``
реклама

Опитният футболист се контракти преди минути със притежателя на " смърфовете " Христо Крушарски. Плеймейкърът, който беше част от националния тим на България в мачовете с Чехия (1:2) и Косово (2:3), ще се причисли към лагера на " черно-белите " на 19 юни. Преди това ще получи отмора, защото прекара 13 дни с " лъвовете ", до момента в който новите му сътрудници почиваха. Халфът ще парафира с Локо за една година.

Любопитното е, че точно Черно море и Локомотив Пд играят в първия кръг на новия шамионат. Така дуелът на стадион " Тича " ще е много прочувствен за Жоро.

" Разбрахме се с Жоро Илиев. Много е благополучен, че идва при нас. Има потребност да почива, откакто беше с националния тим, само че на 19 юни го чакаме на подготовка. Договорът му е за една година. Треньорът Бруно Акрапович го искаше в състава. Чавдар Цветков оказа помощ за привличането му. Убеден съм, че Илиев ще бъде доста потребен на тима с опита и класата, която има ", показа Крушарски пред Sportal.bg.

Жоро Илиев се завръща на " Лаута " след пауза от 14 години. През първия си престой в Пловдив, сред лятото на 2003 година, и декември  2005 година, изигра 82 мача, в които се разписа девет пъти. Техничният футболист беше съществена част в селекцията на Едуард Ераносян, която донесе първата и единствена купа на Локомотив (Пловдив) през сезон 2003/2004 година, след което през декември 2005 година мина в ЦСКА.

През последния сезон Георги Илиев изигра 32 мача в Първа лига, разписвайки се 10 пъти в тях. Толкова попадения той нямаше от сезон 2011/2012 година, когато вкара 10 гола в 28 мача за " зелено-белите ".
Легендата на " моряците " мечтаеше да приключи кариерата си във Варна и да усъвършенства върха на Марин Бакалов (454 мача) за най-вече мачове в елита на България. Варненецът има 441 дуела, като при 14 мача със " смърфовете ", ще стане безусловно №1 в историята на " А " група/Първа лига по изиграни срещи. Именно това е огромната цел на Илиев, който е стимулиран да влезе със " златни букви " в историята на родния футбол, макар последните три извънредно тежки седмици за него и фамилията му.

Интересното е, че национала ще се бори за титулярно място с капитана на Локо (Пд) Димитър Илиев.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР