Носителят на Купата на България - Левски, пропусна дузпа в

...
Носителят на Купата на България - Левски, пропусна дузпа в
Коментари Харесай

"Левски" изпусна дузпа и сдаде купата в Разград

Носителят на Купата на България - " Левски ", пропусна дузпа в 90-ата мин. и загуби с 1:2 1/8-финалния си мач в Разград против " Лудогорец ". Така " сините " отпаднаха от битката, а първенците не престават в борбата за овакантения трофей.

Мачът се стече добре за тима на  " Левски ", който през първото полувреме пресираше своя съпеик по терена и сътвори повече положителни положения. След почивката " сините " откриха резултата в 61-ата мин., когато Уелтон засече с стомах центриране и прати топката във вратата на домакините.  

" Лудогорец " обаче направи цялостен поврат с попадения на резервата Тиаго в 69-ата и Текпетей в 78-ата мин. Но носителят на купата продължи да търси гол. Три минути преди края на постоянното време, при едно центриране в наказатеното поле на разградския тим топката се удари в ръката на Вердон, а след обзор на VAR повторението съдията Георги Давидов отсъди дузпа. Тя бе изпълнена в 90-ата мин. от бранителя на " Левски " Хосе Кордоба, който прати топката над вратата за смут на 2500 " сини " почитатели по трибуните на стадиона в Разград.

В назначното 10-минутно продължение " Левски " имаше още една опция да изравни и да прати мача в продължение, само че Галчев прати с глава топката над вратата.

Така " Лудогорец " взе реванш за отпадането си против " сините " на полуфиналите миналана година, когато падна и вкъщи (2:3) и в София (0:1). Всъщност това е първият път, в който първенците съумяват да отстранят " Левски " от шампионата за Купата на България.

" Лудогорец " посрещна " Левски " за повторно в границите на 3 дни, откакто в четвъртък двата отбора приключиха 0:0 в отсрочен мач от шампионата. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР