Носителят на два сребърни медала от олимпийските игри в Атина

...
Носителят на два сребърни медала от олимпийските игри в Атина
Коментари Харесай

Осъдиха трикратен световен шампион в каяка за трафик на кокаин

Носителят на два сребърни медала от олимпийските игри в Атина през 2004 година и троент международен първенец по кану каяк Нейтън Багали и брат му Дрю бяха приети за отговорни във внасяне в Австралия на кокаин за над 150 млн. $. Присъдите им ще бъдат оповестени по-късно този месец.

Дрю и различен мъж бяха задържани през 2018 година след зрелищно гонене с органите на реда в морето, в което участваха военноморските и военновъздушните сили. Лодката, взела участие в преследването, пък е благосъстоятелност на Нейтън.

Наркотиците били пренасяни на борда на задграничен транспортен съд, с който Дрю и неговият другар Антъни Дрейпър се срещнали през юни 2018 година Двамата обаче не останали незабелязани от разследващи самолети и след тях тръгнал транспортен съд на държавните военноморски сили. Заснето е по какъв начин Дрю изхвърля пакети кокаин през борда.

Опитът им за бягство е несполучлив и са хванати от полицейска лодка на щата Куинсленд.

Пред съда братята Багали пледираха за непорочност. Дрю съобщи, че мислел, че прибира тютюн, а не кокаин и бил похитен от Дрейпър. Той уточни също, че е получил закани от последния. Същевременно Дрейпър твърди, че е бил нает от Дрю Багали, с цел да ръководи лодката и е бил осведомен, че пакетите са с марихуана.

Разследващите органи разкриха, че Нейтън Багали е взел участие в проекта, като е купил и оборудвал със сателитен телефон и навигационна система лодката за трафика, написа Би Би Си.

В съда обаче каякарят съобщи, че е придобил лодката с пари на брат си, който му е споделил, че тя е за образуване на екскурзии за наблюдаване на китове.

Братята Багали не за първи път имат проблеми със закона. През 2009 година те бяха наказани по обвиняване, обвързвано с опиати, както и за присъединяване в производството на халюциногенни хапчета.

Медиите в Австралия чакат този път Нейтън и Дрю да получат пожизнен затвор.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР