Носителят на девет златни олимпийски медала в атлетиката Карл Люис

...
Носителят на девет златни олимпийски медала в атлетиката Карл Люис
Коментари Харесай

Карл Люис предложи интересен вариант – без летен сезон за атлетите и Олимпийски игри през 2022 г.

Носителят на девет златни олимпийски медала в атлетиката Карл Люис прикани атлетическият сезон да бъде анулиран, а плануваните за края на юли и началото на август Олимпийски игри в Токио да бъдат отсрочени за 2022 година, тъй като пандемията от ковид ще убие хиляди.

В телефонно изявление за Ройтерс той показа, че е по-добре летният сезон в атлетиката да не се организира и да се съсредоточим към Световното навън през 2021 година (б.а. което ще се организира в САЩ).

“Не считам, че Олимпийските игри ще се проведат, само че би трябвало да се подготвяме”, показа американската атлетическа легенда.

Люис счита, че най-правилното решение е Игрите да не бъдат отлагани с месеци или 1 година, а да се проведат през 2022 година: “Можем да ги преместим след две години и да имаме Зимни и Летни олимпийски игри в една година, както е било. Това ще даде на нас (атлетиката) да имаме огромен шампионат всяка година в идващите четири години. Може да имаме две международни шампионати (2021 и 2023) сред Олимпиадите (2022? и 2024 в Париж). “

Според него едно такова пренасяне на Олимпиадата от 2020 за 2022 година даже няма да си пречи със Световното състезание по футбол, което следва в Катар през 2022 година, защото по график то би трябвало да се организира през ноември и декември.

Според американската легенда анулацията на Олимпийските игри не е алтернатива: “Твърде огромно събитие е за всеки, с цел да не го има. Спортистите заслужават да имат това събитие.”
Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР