Носителят на четири олимпийски титли в бяганията на 5000 и

...
Носителят на четири олимпийски титли в бяганията на 5000 и
Коментари Харесай

Мо Фара: Можеше да сме в далеч по-тежка ситуация

Носителят на четири олимпийски трофеи в бяганията на 5000 и 10 000 метра Мо Фара е удовлетворен, че Олимпиадата в Токио това лято беше отсрочена поради пандемията с ковид. Въпреки това той счита, че ще бъде във форма и за Игрите следващата година.

" Олимпиадата бе последното нещо, което трябваше да бъде отсрочено. Има нотка на отчаяние, несъмнено, само че съм удовлетворен от решението на МОК и уредниците на Токио 2020 “, сподели той за радио Talksport. Фара, който завоюва олимпийско злато на 5 000 и 10 000 м както в Лондон през 2012 година, по този начин и в Рио четири години по-късно, добави, че отлагането на Игрите е било за предпочитане от позиция на пълноценните тренировки и подготвителните надпревари.

“Можеше да сме в надалеч по-тежка обстановка – няма подготвителни надпревари, спортистите не могат да се тестват. Аз персонално ще се нуждая от 6-7-8 надпревари преди Олимпиадата, с цел да видя в каква форма се намирам. Ситуацията е такава и ни дава спомагателна година за подготовка. В момента никой не мисли за това. Все още търча всеки ден, просто се пробвам да мина през това спешно време. Не е единствено спортът, пандемията се отразява на всичко, което вършим. Намираме се в сложна обстановка, в частност по-възрастните и уязвими хора. Просто би трябвало да останем задружни и мощни. Трябва да преминем през този тест – тест за всички по света “, добави още Фара.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР