Носителят на четири олимпийски медала и многократен световен шампион по

...
Носителят на четири олимпийски медала и многократен световен шампион по
Коментари Харесай

Йордан Йовчев направи демонстрация в Каварна и вдъхнови деца и младежи да спортуват

Носителят на четири олимпийски медала и нееднократен международен първенец по спортна гимнастика Йордан Йовчев се причисли през днешния ден към самодейността на Община Каварна, която се организира под мотото "Да спортуваш е съвременно! ".

Легендата на българската гимнастика дружно с кмета на Община Каварна Нина Ставрева показаха подаяние от 14 шведски стени, с чиято помощ ще се обогатят опциите за развиване на спорта в Каварна и популяризирането му измежду младежите.

Спортните уреди са сложени в спортна зала "Олимпиада ", Професионална земеделска гимназия "Кл. А. Тимирязев " и Детска градина "Радост " в Каварна. Истинска еуфория и увеличаваща се редица от искащи да спортуват провокира появяването на първенеца измежду децата и младежите на Каварна.

Дарението на спортните уреди е по самодейност на Община Каварна и Сдружение "Приятели на Добруджа " и с финансовата поддръжка на млечната компания "Бор Чвор ". Шведските стени за децата на Каварна са направени от качествени и екологични материали. Изпълнителите от "Т. и К. Рисърч " ООД са избегнали потреблението на каквато и да е химия, с цел да се погрижат оптимално за здравето на децата. Спортното оборудване "шведска стена " е наричано още стена на здравето.

Според експерти това е повсеместен състезателен апарат и отлично средство за повишение възприятието за баланс, мощ и еластичност. Занятията с него задействат всички мускулни групи, а стената може да служи като основа за доста и разнообразни тренировки.

"Благодаря на нашите сътрудници в този план. Той е прелестен образец за публично-частно партньорство. С помощта на сходни начинания реализацията на концепцията ни да запалителен от ден на ден деца и младежи към спорта и здравословния метод на живот е надалеч по-лесно постижима. Спортът е здраве, възпитава приемливост, дисциплинираност, почитание, дух. Това желаеме да дадем на младежите в Каварна. Целта ни е да ги запалителен по спорта, да предизвикваме тяхната интензивност и да ги мотивираме за придвижване и развиване ", сподели кметът на Каварна Нина Ставрева.

Тя насочи специфична признателност към първенеца Йордан Йовчев, въодушевил генерации спортисти и дал толкоз доста мотиви за горделивост на всички българи, който през днешния ден пристигна персонално при децата на Каварна. "Изключително ми е прелестно през днешния ден да съм тук измежду вас. От дребен съм откърмен с обич към спорта. Без обучение и спорт няма по какъв начин да станем нещото, което сме мечтали. От най-ранна детска възраст децата би трябвало да стартират да спортуват, да схванат какъв брой доста дава спорта - това е най-правилното време, в което може да се стартира със спорт. Ползвайте ги със здраве! ", сподели Йордан Йовчев.

Той поздрави Община Каварна и кметът Нина Ставрева за положителната самодейност и поддръжката на спорта, и съобщи, че е подготвен да спомага за реализирането на този план и в бъдеще.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР