Носителят на 4 ранкинг титли и двукратен финалист в “Крусибъл”

...
Носителят на 4 ранкинг титли и двукратен финалист в “Крусибъл”
Коментари Харесай

Ново ранно отпадане от Мастърс за Марк Селби


Носителят на 4 ранкинг трофеи и повторен финалист в “Крусибъл” Алистър Картър стана основен воин в един от относително непредвидените ранни сюжети на “Мастърс” - най-престижния снукър шампионат отвън ранкинг системата. Капитана съкруши Марк Селби с 6:4 в първия кръг и за трети път в кариерата си се класира на четвъртфиналите.

Day one of the @Dafabet Masters didn't disappoint!

Though it surprised many.

The action resumes at 1pm today; former champion Neil Robertson meets UK Championship finalist Stephen Maguire #DafabetMasters pic.twitter.com/Qpbzss3eR6
— World Snooker Tour (@WeAreWST) 13 януари 2020 година
Картър в никакъв случай не е преодолявал втория кръг в “Мастърс”, а и самото му класиране за шампионата в “Александра Палас” се случи по трагичен метод, защото Рони О’Съливан отхвърли присъединяване и по този начин 17-ият в подреждането получи шанса си да блесне.

Капитана се възползва от този подарък и отстрани трикратния първенец Селби, чиято отрицателна серия в “Мастърс” продължава. Въпреки трите трофея, с повече от които могат да се похвалят единствено О’Съливан и Стивън Хендри, от 2015 година насам Веселяка от Лестър е спечелил единствено три мача в “Александра Палас” и не е преодолявал втори кръг.

Той завоюва единствено един от първите четири фрейма преди интервала, само че след него стартира да реализира поврат с поредици от 56 и 94, които му осигуриха задатък от 4:3. Картър изравни с брейк от 82, а след това взе и деветата партия, с цел да затвори мача след това в своя изгода със серия от 68. В петия фрейм Селби отпразнува по-емоционално сполучливото развиване на резултата и Капитана призна, че се е амбицирал в допълнение от този факт.

" It did fire me up, big time "

Mark Selby fist pumped tonight.

It spurred @TheCaptain147 on to a 6-4 first round win #DafabetMasters pic.twitter.com/5AF1cEe1qS
— World Snooker Tour (@WeAreWST) 13 януари 2020 година
“Не ми харесва сходно държание, това беше като пробождане с нож. С течение на мача концентрацията ми се повишаваше и съм доста удовлетворен от успеха. При 3:4 мислех, че може и да изгубя, само че не престанах да се боря и се веселя, че спечелих”, сподели Картър.

Следващият конкурент на Капитана ще бъде Джон Хигинс или Бари Хоукинс.

Победителят в Шампионата на Обединеното кралство Дин Дзюнхуей също малко изненадващо отпадна още в първия кръг на “Мастърс” след 3:6 против Джо Пери.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР