Носителят на 23 титли от Големия шлем Новак Джокович (Сърбия)

...
Носителят на 23 титли от Големия шлем Новак Джокович (Сърбия)
Коментари Харесай

Новак Джокович се класира за четвъртфиналите на US Open

Носителят на 23 трофеи от Големия шлем Новак Джокович (Сърбия) се класира за четвъртфиналите на Откритото състезание на Съединени американски щати по тенис при мъжете след победа над хърватина Борна Гойо с 6:2, 7:5, 6:4 за 2 часа и 27 минути игра в четвъртия кръг. Това ще бъде 57-и четвъртфинал на Джокович в шампионатите от Големия шлем.

36-годишният сърбин проби на два пъти подаването на съперника в първия сет за крайното 6:2, само че на собствен ред позволи пробив на старта на втората част и изостана с 0:2. Стигна се до тъждество 5:5, след което Джокович още веднъж реализира пробив против Гойо и след 7:5 поведе с 2:0 сета. В третата част сръбският тенисист не позволи съмнения, взе задатък от 5:3 и затвори мача при 6:4.

Novak goes up two sets!

He`ll look to close it out vs Borna Gojo.
— US Open Tennis (@usopen)

„ Гледах го в квалификациите и след това в главната скица. Очевидно сервисът и форхендът му са огромни оръжия. Движи се доста добре за подобен огромен мъж “, съобщи сърбинът след 98-ия си мач на „ Флашинг Медоус “. Само Джими Конърс (115) и Роджър Федерер (103) повече от него.

Вторият подложен Новак Джокович направи 12 непредизвикани неточности против 40 за хърватина.

„ Мисля, че се оправих добре във значимите моменти и съм удовлетворен, че съумях да завърши в три сета “, добави Джокович, чийто идващ противник е американецът Тайлър Фриц, девети в схемата.

Фриц преодоля квалификанта Доминик Щрикер от Швейцария със 7:6(2), 6:4, 6:4 в мач, траял два часа и шести минути.

„ Очевидно Тейлър е одобрен състезател от топ 10 в последните няколко години. Играе страховит тенис, изключително на родна земя. Много напредна, тъй че чакам огромно предизвикателство “, разяснява за Фриц Новак Джокович.

Десетият подложен Франсис Тиафо и 20-годишният Бен Шелтън оформиха напълно американски четвъртфинал.

В четвъртия кръг Тиафо отстрани японеца Ринки Хиджиката с 6:4, 6:1, 6:4 в мач, траял два часа и една минута, а Бен Шелтън надигра сънародника си Томи Пол с 6:4, 6:3, 4:6, 6:4 за два часа и 51 минути игра.

Шелтън се възползва от мощния си сервис против 14-ия в схемата Пол.

„ Адреналинът беше доста висок. Не мисля, че щях да направя това при друга атмосфера. Мисля, че ръката ми ще да падне, само че възприятието сега е ужасно. Осъзнах какъв брой е значимо да имам вяра в себе си и това, което мога да реализира “, съобщи младият тенисист.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР