Носителят на 20 титли от Големия шлем Роджър Федерер спечели

...
Носителят на 20 титли от Големия шлем Роджър Федерер спечели
Коментари Харесай

Федерер спаси 7 мачбола и пречупи Тенис Сандгрен

Носителят на 20 трофеи от Големия шлем Роджър Федерер завоюва героичен мач и се класира за полуфиналите на Australian Open. 38-годишният швейцарец избави седем мачбола на международния номер 100 Тенис Сандгрен и победи след 6:3, 2:6, 2:6, 7:6 (8), 6:3.

Четвъртфиналният дуел продължи съвсем 3 часа и половина. И двамата тенисисти очевидно имаха физически проблеми.

Снимка: Reuters

Както преди две години, когато направи огромния си пробив в Мелбърн, Тенис Сандгрен отпадна на 1/4-финалите. Преди мача с Федерер той се оправи с Матео Беретини и Фабио Фонини. Освен това за първи път загуби петсетов мач.
Да те кръстят... Тенис Или когато името ти е същото като спорта, който практикуваш
Световният номер 3 Федерер чака на полуфиналите спечелилия от дуела сред Новак Джокович и Милош Раонич.

В първия сет шесткратния първенец в Мелбърн стартира решително и направи пробив за 4:2, който се оказа задоволителен за триумфа в частта.

28-годишният американец усъвършенства играта си във втория сет и направи два брейка, до момента в който Федерер изпитваше физически дискомфорт.

Снимка: Reuters

В четвъртата част Сандгрен още веднъж доминираше и изпусна цели седем мачбола. Три от тях бяха при 5:4, а останалите в тайбрека. Три от тях бяха следващи, когато американецът поведе с 6:3 точки, само че Маестрото отхвърли да се съобщи и отрази всичко, с цел да победи след мощен форхенд по правата.

В петия сет 38-годишният Федерер направи пробив за 4:2 и при 5:3 сервираше за място на полуфиналите против противник, който мъчно се придвижваше по корта поради контузия в коляното.

Снимка: Reuters

Федерер поведе с 40:30 и с чудесно ориентиран начален удар завърши магическото си завръщане.

" Когато противникът има толкоз доста точки да реши мача не всичко зависи от теб, би трябвало да имаш и шанс. Не знам дали заслужавам да съм тук, само че не щеш ли завоювах ", сподели Федерер след срещата. " Извадих голям шанс в този мач ".

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР