Носителят на 20 титли от Големия шлем Роджър Федерер ще

...
Носителят на 20 титли от Големия шлем Роджър Федерер ще
Коментари Харесай

Федерер ще пропусне мастърса в Торонто

Носителят на 20 трофеи от Големия шлем Роджър Федерер ще пропусне шампионата от сериите " Мастърс " в Торонто. 36-годишният швейцарец разгласи, че се отдръпва от конкуренцията, с цел да облекчи програмата си и да продължи да поддържа високо равнище до края на сезона.

" Много съм отчаян, че ще пропусна шампионата това лято. Миналата година изживях фантастични моменти в Монреал. Винаги съм се наслаждавал да играя пред канадската аудитория. За страдание планирането на програмата ми е основно за моето дългоденствие на корта и взех решение да се отдръпва от тазгодишната конкуренция. Пожелавам триумф на шампионата и доста скърбя, че няма да вземам участие ", съобщи Федерер.

През 2017 година международният №2 доближи до финала в канадския мастърс, където загуби от Александър Зверев. Швейцарецът е повторен първенец в конкуренцията, като и двете му трофеи бяха извоювани точно в Торонто - през 2004 и 2006 година

" Развълнувани сме, че деветима от играчите в топ 10 ще вземат участие. За страдание Роджър няма да е част от шампионата това лято. Все отново с съществуването на международния №1 Рафаел Надал, с първенеца от " Уимбълдън " Новак Джокович и локалните герои Милош (Раонич) и Денис (Шаповалов), които са действителни кандидати за купата, описът с участниците тази година е един от най-вълнуващите в нашата история ", съобщи турнирният шеф Карл Хейл.

Тазгодишният мастърс в Торонто ще се организира от 6 до 12 август. На 8 август Федерер ще навърши 37 години. Очаква се той да се завърне на корта за идващото съревнование от сериите " Мастърс " - в Синсинати (13-19 август).

Федерер е взел участие в седем шампионата от началото на сезона, като завоюва три от тях - Australian Open, в Ротердам и в Щутгарт. Той игра още два финала - в Индиън Уелс и Хале. Последната му среща беше трагичната загуба от Кевин Андерсън в четвъртфиналите на " Уимбълдън ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР