Носителят на 19 титли от Големия шлем в тениса Рафаел

...
Носителят на 19 титли от Големия шлем в тениса Рафаел
Коментари Харесай

И Надал се отказа от US Open, Григор Димитров продължава да мисли

Носителят на 19 трофеи от Големия шлем в тениса Рафаел Надал няма да пази купата си на US Open. Испанецът разгласи, че ще пропусне конкуренцията поради пандемията от ковид COVID-19.

" След доста размишления взех решение да не играя тази година в US Open. Положението по света е доста комплицирано, случаите на COVID-19 се усилват. Изглежда към момента нямаме надзор върху него ", съобщи Надал в " Туитър ".

Испанецът уточни, че прави оценка напъните на всички, борещи се да спасят календара в тениса. Спортът спря за четири месеца поради пандемията. " Това е решение, което в никакъв случай не съм желал да взема, само че взех решение да последвам сърцето си този път ", изясни Надал.

Съединени американски щати е преди всичко в света с над 4.7 млн. души, инфектирани с вируса, а умрелите са над 150 хиляди. US Open ще стартира на 31 август, като към момента част от участниците се двоумят.

Григор Димитров, който се възвърне от вируса, съобщи пред " Скай спортс ", че е нерешителен дали ще играе в Ню Йорк. " Продължавам да мисля за това всеки ден. Има толкоз доста въпроси и толкоз малко отговори. Прекарах го (вируса), тъй че знам какво е ", сподели българинът.

По думите му за европейците е мъчно, тъй като би трябвало да пътуват 12 часа до Ню Йорк и това е обвързвано с полети, а по-късно с настаняване в хотел, което значи събиране с доста хора на едно място. " Надявам се никой да не се болести, само че в случай че това стане, нещата се усложняват. Дори да имаме съглашение с държавните управления за карантина, в никакъв случай не знаем какво ще стане на другия ден, тъй че това носи ограничавания в графика ".

В US Open няма да играят лидерката в ранглистата при дамите Ашли Барти, както и Ник Кириос. Извън записаните е и рекордьорът в Големия шлем Роджър Федерер, който беше опериран.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР