Носителят на 19 титли от Големия шлем Рафаел Надал ще

...
Носителят на 19 титли от Големия шлем Рафаел Надал ще
Коментари Харесай

Надал се завръща днес на корта, но Джокович ще трябва да почака още

Носителят на 19 трофеи от " Големия шлем " Рафаел Надал ще може през днешния ден да се завърне на тенис корта в Испания. Това обаче не важи за международния №1 Новак Джокович, който наподобява ще би трябвало да изчака още, с цел да може да тренира на тенис корт. Сърбинът също е в Испания, само че в другите елементи на страната ограниченията, свързани със обществената отдалеченост поради пандемията от ковид не са идентични.

В районите, които се намират във Фаза 1 играчите ще могат да упражняват от 11 май на тенис кортове, до момента в който на други места в действие към момента е Фаза 0, написа TennisWorld. Това значи, че там на тенисистите не е позволено да упражняват на корт. 12-кратният първенец на " Ролан Гарос " Надал, който се намира в родния си Манакор, към този момент може да организира тренировки на корт, само че в Марбея, където е 8-кратният първенец на Australian Open Джокович, в действие продължава да бъде Фаза 0.  Тенис клуб от Марбея се извини на Джокович Носителят на 17 трофеи от " Големия шлем " преди седмица разгласява в обществените мрежи видео от своя подготовка на корт, само че след това от тенис клуб " Пуенте Романо " се извиниха на сърбина и на процедура признаха, че са го заблудили, като са му дали преждевременно позволение.
Някои други тенисисти на територията на Испания също към момента нямат право да упражняват на корт. Това са да вземем за пример живеещият в Коста дел Сол Алехандро Давидович Фокина, намиращият се в Кастейон Роберто Баутиста Агут, поискалият позволение да тренира в Барселона Пабло Кареньо Буста и Пабло Андухар, който е във Валенсия. Всички тези райони към момента се намират във Фаза 0.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР