Носителят на 19 титли от Големия шлем Рафаел Надал даде

...
Носителят на 19 титли от Големия шлем Рафаел Надал даде
Коментари Харесай

Надал: Ако не беше чичо Тони, нямаше да стана тенисист

Носителят на 19 трофеи от Големия шлем Рафаел Надал даде изявление пред списание GQ, в което напомни най-значимите моменти в своята кариера. На въпроса кой е най-значимият човек за него в професионален проект Матадора отговори изрично, че това е неговият чичо и дълготраен треньор Тони Надал.

„ От професионална позиция Тони е най-важният човек в живота ми. Ако не беше той, даже нямаше да съм тенисист. В един миг той реши, че желае да прекарва повече време със фамилията си и в академията и аз нямам никакъв проблем с това. Всичко сред нас постоянно е било наред. Винаги съм казвал, че фамилията е преди всичко. Той първо ми е чичо, а по-късно ми е треньор “ показа Надал.

Тони Надал бе треньор на своя племенник през съвсем цялата му тенис кариера. Под негово управление Рафа завоюва 16 трофеи от Големия шлем, в това число 10 на Ролан Гарос, както и два олимпийски медала. Тони се отдръпна през 2017 година, като мястото му бе заето от различен популярен испанец – някогашния номер 1 в света и първенец на Ролан Гарос за 1998 година Карлос Моя.

С новия си треньор Надал завоюва още две трофеи на Ролан Гарос и една на US Open.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР