Носителят на 17 награди Грами“ Стинг призова правителството на Бразилия

...
Носителят на 17 награди Грами“ Стинг призова правителството на Бразилия
Коментари Харесай

Стинг за Амазония: Няма време за свирене, светът гори

Носителят на 17 награди „ Грами “ Стинг прикани държавното управление на Бразилия да приключи всеобщата сеч на горите в Амазония, тъй като „ всички дишаме един и същи въздух и понасяме следствията от тази незаконна немарливост “.
В публично изказване мултиплатинения музикант подлага на критика президентът Жаир Болсаноро за решението, с което позволява земеделци да разчисти огромна част от територията за пасища. Скокът на пожарите с 85% единствено през тази година накара международната общественост да заприказва за началото на чудовищна екологична рецесия. Причината - гъстата растителност всмуква големи количества въгледроден диоксид и по този начин се забавя процесът на световно стопляне. Амазония създава 20% от кислорода ни и неслучайно е наричана „ Белият дроб на Земята “.
Апелът на Стинг към законодателни промени в Бразилия за избавяне на Амазония е част от вербалния пожар, който звезди като Мадона, Леонардо Ди Каприо и Новак Джокович възпламениха по тематиката в обществените мрежи.
Стинг е измежду най-ярките природозащитници в шоубизнеса с фондацията си в поддръжка на дъждовните гори.
Ето и цялостния текст на изказването на актьора.
„ Легендата гласи, че Император Нерон “е свирил, до момента в който Рим изгаря “. Настръхвайки от съмнителния факт, че толкоз малоумен човек е бил музикант, никой от нас, в това число и аз, не може да бъде апатичен на трагичните измерения на протичащото се в Амазония, до момента в който пиша тези редове.
Амазония гори с невиждани темпове – с 80% по-големи мащаби по отношение на предходната година и с 39% повече обезлесяване – и светът някак внезапно стартира да обръща внимание на това.
Популистките водачи, поради позоваването си на националистическите изказвания, че климатичните промени са машинация, са в пъти по-виновни за събитията, в сравнение с в случай че просто стояха на страна и не предприемаха нищо. Това е незаконна немарливост на международно равнище. Няма място за остарелите последователи на национализма в свят, където всички дишаме един и същи въздух и понасяме следствията от тази умишлена немарливост.
Назоваването на Амазония “Белите дробове на Земята ” може анатомично да не е напълно правилно, само че тя въпреки всичко е витално значима и незаменима връзка във веригата на благосъстоянието на нашата планета във все по-тясната линия на климатични вектори, където човешкият живот може да оцелее. Просто не можем да си позволим да я оставим да гори! Все повече се доближаваме до сериозната точка, в което пожарите ще се усилват и няма да могат да бъдат потушени.
Апелираме към държавното управление на Бразилия да промени законодателството, което позволи употребата на Амазония. Националистическата изразителност дейно разбуни пламъците, които заплашват да обзет най-важната жива лаборатория на планетата. Безброй типове са застрашени от ненадейно изгубване.
Президентът на Бразилия Жаир Болсонаро намерено съобщи, че не е другар на племенното население и в този момент възобновява към този момент подписаните контракти за земи, отваряйки нови територии и събаряйки научните и организациите за правата на индивида в Бразилия, с цел да направи всичко това допустимо. Той разкритикува страните от Г-7 за лицемерието с думите, че ние самите изсякохме горите си от дълго време, само че това не е причина да не се поучим от грешките си.
Всички ние би трябвало да подпомогнем основаването на резистентен стопански модел, който да докара до завършек на нуждата от изсичането на гори в Бразилия.
Със сигурност е в персонален интерес на господин Болсонаро да разбере и одобри това. Призоваваме го да премисли политиката си и да промени дейностите си и разпалената си изразителност преди да е станало прекомерно късно. Няма време за свирене. Светът гори! “
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР