Носителят на 16 титли от “Големия шлем” Новак Джокович ще

...
Носителят на 16 титли от “Големия шлем” Новак Джокович ще
Коментари Харесай

Джокович се цели в завръщане и задържане на върха


Носителят на 16 трофеи от “Големия шлем” Новак Джокович ще се бори освен за удължение на върха си от титли в Australian Open (засега седем) против Доминик Тийм, само че и за завръщане на върха в международната класация. Както е известно, сегашният номер 1 Рафаел Надал отпадна на четвъртфиналите в Мелбърн след проваляне точно от Тийм, като при нов успех на великия сърбин ще има разбъркване на челото в класацията на АТР.

DJOKOVIC DELIVERS!@DjokerNole is into his 26th Grand Slam final after defeating Federer 7-6 6-4 6-3. #AusOpen pic.twitter.com/uut9LSrlY4
— ATP Tour (@atptour) January 30, 2020
Изчисленията демонстрират, че Джокович има добър късмет да удължи престоя си на първата позиция, който ще е негов пети в кариерата (засега общо 275 седмици). Ноле има единствено 135 точки за отбраняване в първите два шампионата от сериите “Мастърс” през март месец - 90 в Индиън Уелс и 45 в Маями.

Джокович отстъпи върха на Надал на 4 ноември предходната година, като по брой седмици на първото място в историята изостава единствено от Роджър Федерер (310) и Пийт Сампрас (286). Той би могъл да задмине американеца на 20 април, а швейцареца - на 5 октомври.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР