Носителят на 13 титли от “Големия шлем” Новак Джокович продължава

...
Носителят на 13 титли от “Големия шлем” Новак Джокович продължава
Коментари Харесай

Мечтата за кариерен “златен Мастърс” още е жива!

Носителят на 13 трофеи от “Големия шлем” Новак Джокович продължава фантазията си за кариерен “златен Мастърс”, откакто стигна осминафиналите на тенис шампионата от най-високата категория на АТР в Синсинати. Ноле трябваше да реализира поврат 4:6, 6:2, 6:1 против французина Адриан Манарино, като в идващия кръг ще срещне Григор Димитров, стига българинът да се оправи с Миша Зверев.

Taking flight

After a shaky start, Djokovic rallies to overcome feisty Frenchman Mannarino 4-6 6-2 6-1 and reach the round of 16 here for a *NINTH* time.#CincyTennis pic.twitter.com/n7TxP3IU06
— Western & Southern Open (@CincyTennis) August 15, 2018
Джокович изглеждаше надалеч от най-хубавото си физическо положение в предходния “Мастърс” в Торонто, като отстъпи на Стефанос Циципас, а в този момент още веднъж стартира дуела без необикновен интензитет. Сърбинът се възроди във втория сет, а в третия също съумя да реализира безапелационен резултат, макар че изиска медицински таймаут и взе хапчета на корта, защото явно не се усещаше в оптимална кондиция.

Благодарение на втората си сложна победа в Синсинати, Джокович продължава да мечтае за купата в Синсинати, която единствена от сериите “Мастърс” му заобикаля, а той има пет изгубени финала. Ако реализира това, той ще стане първият тенисист в историята с триумфи във всички събития от най-високата категория на АТР и ще запише така наречен “златен Мастърс”.

The quest continues... @DjokerNole books his spot in the round of 16 at #CincyTennis with a 4-6 6-2 6-1 triumph over Adrian Mannarino. pic.twitter.com/iJzRJ7xrEf
— Tennis TV (@TennisTV) August 15, 2018
Тъй като Доминик Тийм се отхвърли от присъединяване в Синсинати и няма по какъв начин да отбрани 180 точки от достигнатия четвъртфинал предходната година, а Джон Иснър се сгромоляса в първи кръг и ще загуби 350 точки (загуба от Григор Димитров на полуфиналите през 2017-а), Джокович с достигнатия трети кръг ще се изкачи на осмо място в международната класация и по-важното - ще бъде осми подложен на идния US Open.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР