Носителката на три олимпийски медала в шорттрека Евгения Раданова влиза

...
Носителката на три олимпийски медала в шорттрека Евгения Раданова влиза
Коментари Харесай

Евгения Раданова за травмите на леда и в живота – тази неделя в Търси се

Носителката на три олимпийски медала в шорттрека Евгения Раданова влиза в студиото на “Търси се” тази неделя от 11:00 ч. по bTV.

„ Когато човек си сложи висока цел, да вземем за пример да бъде номер 1 в света, би трябвало да дава 100 % от себе си “, споделя Жени, чиито професионален триумф е без аналог в историята на българския спорт.

Според Асен Йорданов, неин другар и играч по шорттрек, Евгения Раданова е много непретенциозен човек, обича да реализира своите цели и с доста положително възприятие да комизъм, въпреки да не го демонстрира. „ Тя не е от хората, които в сложен интервал незабавно търсят помощ от различен човек, постоянно обича да се оправя сама “, добавя той.

„ Тя има качества, които в днешно време са забравени от множеството хора. Ако би трябвало да я опиша с една дума, тя е герой. Има душа, голяма като океана, и подарък е да познаваш и работиш с подобен човек. Цялостното й държание е вдъхновяващо “. Думите са на Катрин Маноилова, един от най-младите гении в родния шорттрек.

„ Искам да предам целия опит на своите бъдещи наследници в специалността, само че желая хората да са малко по-спокойни и да имат вяра в себе си “, споделя Раданова.

По думите на приятелката й Петя Митева тя „ беше и си остана едно прелестно дете “. Тя е много дискретна персона, разкрива Петя. Разказва за случай, в който кънка разрязва лицето на Жени по време на подготовка през 2001 година – много тежък интервал, който тя преодолява и съумява да се върне на леда. Това се случва три месеца преди олимпийските игри в Солт Лейк Сити 2002, където печели първите си два олимпийски медала. Инцидентът през 2001-а, чисто физически не бе тежка контузия, само че психически бе голяма контузия, споделя Жени.

Петя се възхищава на Жени и поради това, че няма смяна в отношението й към хората, все пак, което е постигнала.

В „ Търси се “ Жени се връща и към най-тежкия момента в живота си – загубата на нейната майка.

„ Рядко са ме сразявали обстановки в живота, само че това несъмнено ме пречупи, откровена е тя. Никога не съм мислила за този миг и, сигурно, не съм го претърпяла, само че животът продължава “…

Приятелят й Юлиян Ангелов споделя за тяхната среща и за любовта, която идва още до момента в който са съотборници и упражняват дружно. Двамата са дружно към този момент над 15 години.

„ Тя постоянно си слага високи цели и ги преследва настойчиво, в този момент се занимава с детския тим в кънките и мисля, че и там ще успее “, счита Юлиян.

„ Зная, че съм сложен темперамент, изключително в избрани моменти. Той е единственият, който не се е отказал от мен “, споделя Жени с усмивка.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР