Носителката на Световната купа на сабя за девойки до 20

...
Носителката на Световната купа на сабя за девойки до 20
Коментари Харесай

Йоана Илиева: 2019 беше най-силната ми година

Носителката на Световната купа на сабя за девойки до 20 години - Йоана Илиева, която приключи на трето място (507 точки) в класацията за Най-добър млад състезател на България за 2019 година показа първите си усещания след церемонията.

"Не чаках. Всичко е толкоз публично, в толкоз хубава зала. Организацията е прелестна. За мен това беше една година, в която ще си умря, ще се съсредоточвам, а след това беше най-силната ми година. В момента съм почнала извънредно интензивно да упражнявам. Тренирам по 2 пъти дневно, доста пъти в седмицата и желая този бронзов орден да стане златен тази година. Отново да печеля купата и нека се класирам на Олимпийските игри в Токио.

Много е мъчно. Трябва да съм първа в Европа, с цел да се класирам за тези Олимпийски игри. Ще се боря със зъби и нокти до края.

Знам какво ще последва, в случай че не се класирам - откъм финансово състояние, само че треньорът ми и всички към мен въобще не го повдигат на въпрос. Аз се съсредоточвам върху моята възраст и за всяка една подготовка ", приключи тя.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР