Носителката на Грами и номинация за Еми автор на песни

...
Носителката на Грами и номинация за Еми автор на песни
Коментари Харесай

Авторът на саундтрака от "Приятели " Али Уилис почина

Носителката на " Грами " и номинация за " Еми " създател на песни Али Уилис умря на 72-годишна възраст, оповестява Би Би Си. Тя е създател на песента на известния сериал " Приятели ". Тя е съавтор на песента, която стана една от най-разпознаваемите телевизионни мелодии за всички времена.

През предходната година Улиис бе призната в Залата на славата на създателите на песни.

Причината за гибелта е сърдечен арест.

Тя е родена и израснала в Детройт - градът, в който се намира именитото звукозаписно студио " Мотаун ". Миналата година Улиис споделя пред " Ню Йорк таймс ", че всяка седмица е посещавала студиото като дете, с цел да слуша песни, които се чували и през стените, и по този начин по думите й е станалата създател на песни.

Въпреки че с изключение на сингъла от " Приятели " Уилис е написала музика и текстове на редица шлагери, тя в никакъв случай не се е научила да разчита ноти или да свири на някакъв инструмент. " Чувам мелодии непрестанно. Винаги споделям, че в случай че паднеш мъртъв, мога да пиша на буцата пръст до тялото ти ", споделя тя.

Учи публицистика в Университета на Уисконсин, а през 1969 година се мести в Ню Йорк, където работи като текстописец в Columbia and Epic Records. През 1972 година трайно се насочва към писането на текстове и музика за песни.

60 млн. копия на записи с нейни шлагери са продадени по света съгласно информация на уеб страницата й. Тя печели два пъти " Грами " - първия път за саундтрака на " Ченгето от Бевърли Хилс " и втората за мюзикъла The Color Purple.

През 19915 година е номинирана за " Еми " с музиката за " Приятели ", само че тогава печели музиката към " Стар Трек ".

Би Би Си я разказва като ценителка на труфя - с дълга коса от едната страна и къса от другата, жимееща в светлорозова къща в Лос Анджелис, известната като " Страната на чудесата на Уилис " - намек за различен неин шлагер - Boogie Wonderland, написан за групата Earth, Wind & Fire.

В дома си тя постоянно прави огромни празненства, на които отиват най-големите звезди. Там събира и предметите, които могат да се видят в онлайн каталога, наименуван Музеят на труфя на Али Уилис.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР