Носителката на големия Кристален глобус Микаела Шифрин (САЩ) спечели спускането

...
Носителката на големия Кристален глобус Микаела Шифрин (САЩ) спечели спускането
Коментари Харесай

Микаела Шифрин най-бърза и в Банско

Носителката на огромния Кристален глобус Микаела Шифрин (САЩ) завоюва спускането от Световната купа по ски-алпийски дисциплини в Банско, написа GONG.

Шифрин преодоля трасето за 1:29.79 секунди и записа пета победа за сезона и общо 65-а в кариерата си .

Американката, която е специалистка в техничните дисциплини, завоюва за повторно втурване от Световната купа след Лейк Луис на 2 декември 2017 година.

" Трасето беше много технично. Не бях доста уверена след тренировката през вчерашния ден. Знаех, че би трябвало да карам по-чисто, само че в това време по-агресивно и с по-добра техника. Успях да го направя и това ми оказа помощ да печеля. Не съм чак толкоз уверена в скоростните дисциплини, тъй като не карам постоянно в тях. Но се изучавам бързо. Днес просто се пробвах да дам най-хубавото от себе си ", разяснява Шифрин.

Втора на 18 стотни през днешния ден остана Федерика Бриньоне (Италия) .

" Доволна съм. Наклонът на пистата е страховит. Трасето беше перфектнно квалифицирано. Имаше много технични завои, което ми пасва. Опитвах се да бъда съсредоточена от самото начало. Нормално е в спускането да има много скорост, само че тук има и много завои. Още след тренировката през вчерашния ден усещах, че мога да реализира добър резултат ", сподели Бриньоне.-->

Трета на 23 стотни се подреди швейцарката Йоана Хелен, която записа и най-хубавото класиране в кариерата си .

" Много съм разчувствана. Това е първи подуим в кариерата ми. Знаех, че мога да реализира добър резултат, тъй като имах доста положително време в тренировката през вчерашния ден. Това втурване доста прилича супергигантски слалом. Трябва да си бърз, само че и би трябвало да внимаваш доста ", съобщи Хелен.

Италианките Елена Куртони и Марта Басино финишираха четвърта и пета, надлежно само че 32 и на 36 стотни от секундата .

Друга от специалистките в техничните дисциплини Петра Влъхова (Словакия) остана шеста на 1.03 секунда. Тя имаше най-малък задатък на последната междинна контрола, само че малко преди края позволи неточност и загуби много време.

Трасето затрудни състезателките, като олимпийската шампионка в спускането София Годжа (Италия) беше една от 16-е, които не приключиха от 50-е стартирали.

Шифрин остава лидерка в генералното класиране за сезона с 1075 точки , следвана от Бриньоне със 795 точки и Влъхова със 766 точки.

Швейцарката Корине Зутер продължава да води в подреждането на дребната Световна купа в спускането с 243 точки. Втора е Шифрин с 206 точки, а трета Естер Ледецка (Чехия) със 193 точки.

Класиране в спускането от Световната купа в Банско:

1. Микаела Шифрин (САЩ) - 1:29.79 секунди
2. Федерика Бриньоне (Италия) - на 0.18 секунда
3. Йоана Хелен (Швейцария) - на 0.23
4. Елена Куртони (Италия) - на 0.32
5. Марта Басино (Италия) - на 0.36
6. Петра Влъхова (Словакия) - на 1.03 секунда
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР