Носителката на два златни и три бронзови олимпийски медала -

...
Носителката на два златни и три бронзови олимпийски медала -
Коментари Харесай

Мария Гроздева: Отмениха Олимпийските игри навреме

Носителката на два златни и три бронзови олимпийски медала - Мария Гроздева, бе посетител в предаването " Тази събота " по bТV, където разяснява отлагането на Игрите в Токио с една година поради пандемията. Според именитата ни състезателка по спортна пукотевица, на която следва седмо присъединяване в най-големия състезателен конгрес, решението на Международния олимпийски комитет (МОК) е вярно и взето в точния момент.

Целият свят боледува и ние се съобразяваме с това нещо. Няма по какъв начин да съм разочарована - никога. Аз съм сигурна, че надпревари ще има и отсега нататък. Олимпийските игри ще се проведат. Японците са доста порядъчен народ и ще създадат, може би най-хубавата Олимпиада до момента, съобщи Гроздева - олимпийска шампионка от Сидни 2000 и Атина 2004.

" Имах настройка това да бъде последната ми Олимпиада, само че в този момент се поотлага малко. Тренирах допреди две седмици. Тази огромна точност изисква доста резистентност, което бързо се губи. Ние, спортистите, сме привикнали - излизаме от темп, влизаме отново, тъй че знам по какъв начин да се приготвя. За мен не е проблем поради опита. Да му мислят гимнастичките. Но факт е, че в точния момент отложиха, не в последния миг. Нищо не е съдбовно.

Семейството ми е добре. Справяме се със обществената изолираност. Аз съм доста щастлива, че най-сетне всички сме си дружно. Обикновено, когато ние сме си у дома, децата, тъй като към този момент са огромни, много-много не се задържат вкъщи. Сега гледаме сериалчета, телевизия, готвим си. Живеем заедно, което постоянно ни се е желало ", съобщи Гроздева по отношение на изключителното състояние в България поради ковид.

" Често казано, не ми е мъчно. Аз постоянно, с огромно неспокойствие се прибирам у дома от надпревари, с цел да си заставам у дома към децата. Даже, когато не съм по лагери или надпревари, аз доста не излизам на открито. Свикнала съм с този режим и не ми е проблем. У децата се усеща някакво напрежение, само че в последна сметка и те са наясно, имат настройката, че би трябвало да съблюдаваме разпоредбите и да си седим у дома. Мисля, че и за тях е една добра отмора.

Спортистите постоянно се готвим по един и същи метод. За всяко съревнование - било то международно или олимпийски игри. Не е нещо друго. Влагаме безусловно всичко, с цел да се подготвим на най-високо равнище, тъй че това е просто една по-дълга отмора. Не ни се отразява зле. Липсват ни някои неща. Аз всеки ден ходех на Витоша, ходех на фитнес. Сега това всичко го върша у дома ", сподели още Гроздева.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР