Носителката на два медала от Световното първенство по художествена гимнастика

...
Носителката на два медала от Световното първенство по художествена гимнастика
Коментари Харесай

Бургаска гимнастичка с престижен медал от Световно първенство в Азербайджан

Носителката на два медала от Световното състезание по художествена гимнастика в Баку Стефани Кирякова, Мария Калангерова, нейната персонална треньорка, Ани Бошева – ръководител на СКХГ „ Черноморец “ Бургас се срещнаха с медиите, с цел да споделят прекарванията преди и по време на влиятелния състезателен конгрес. “Световното състезание беше в действителност едно необикновено преживяване. Мечтаехме за златния орден и направихме всичко допустимо. Не бяхме на върха, само че това ни дава опция да продължим нататък. “, сподели медалиската Стефани Кирякова. По мотив скандалното съдийство, при което гимнастичките ни бяха ощетени в съчетанието с пет топки и заеха второ място, тя показа:
„ Имаше нотка на отчаяние, само че това към този момент е отминало, към този момент не го мислим, тъй като Световното мина, а ние гледаме напред “.

Стефани Кирякова е състезателката на " Черноморец " Бургас, ученичка на Спортно учебно заведение „ Юрий Гафарин “. Сега тя се състезава за клуб " Илиана ". За Actualno.com нейната персоналната треньорка Мария Калангерова сподели: “Световното състезание е най-високият сан съревнование за художествената гимнастика.Нашият отбор игра прелестно и двата дни и показа четири безгрешни композиции. Съдиите ни отредиха трето място в многобоя, само че пък спечелихме вицесветовната купа на съчетанието с пет топки. Това съревнование е подготовка за олимпиадата през 2020 година в Токио “.
Шампионатът в Баку се организира преди дни. Бургазлийката Стефани Кирякова и нейните съотборнички в многобоя взеха бронзов орден и заслужиха сребърни оценки в съчетанието с пет топки. В смесеното комбиниране на обръчи и бухалки българките заеха пето място.
Зам. кмета Чанка Коралска награди Стефани Кирякова от името на Община Бургас и пожела триумф на нашите гимнастички на бъдещата олимпиада.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР