Носителката на 23 титли от Големия шлем Серина Уилямс изненадващо

...
Носителката на 23 титли от Големия шлем Серина Уилямс изненадващо
Коментари Харесай

През сълзи: Серина обясни защо се отказа от мача с Цвети

Носителката на 23 трофеи от Големия шлем Серина Уилямс изненадващо разгласи отдръпването си от шампионата "Ролан Гарос ". Това се случи единствено минути преди предстоящата с огромен интерес среща на американката с Цветана Пиронкова, която пропадна. Българката продължава в третия кръг без игра. Серина Уилямс удостовери информацията, че травма в ахилеса е повода за отхвърли й. 39-годишната американка изясни, че изпитва проблеми с напредването. "Дори вървя мъчно ", сподели през сълзи Серина на особено проведената конференция.

"I really wanted to give an effort here. (I'm) struggling to walk so that's a tell-tale sign that I should try to recover "

Get well soon, Serena!
— Roland-Garros (@rolandgarros)
Трикратната шампионка на "Ролан Гарос " изясни, че травмата й изисква две седмици цялостна отмора, последвана от четири до шест седмици рехабилитация. "Обичам да играя в Париж, знаете, че боготворя клея. Да бъда още веднъж тук ми достави огромна наслада и по тази причина в действителност поставих старания и направих всичко допустимо, с цел да се възстановя. Започнах да усещам болки в ахилесовото сухожилие след първия кръг (б.р. - Серина победи сънародничката си Кристи Ан със 7:6, 6:0) и към този момент има известно усъвършенстване, само че не съм изцяло възобновена ", сподели Уилямс. "Трябваше да преценява дали ще съумея да изиграя още няколко мача в това положение и стигнах до извода, че това не е допустимо. В момента изпитвам компликации при вървене и това е явен знак, че би трябвало да се посветя на възобновяване си ", сподели още 39-годишната американка. Цвети Пиронкова, която беше спряна точно от Серина на 1/4-финалите на US Open, ще играе в третия кръг против победителката от чешкия конфликт Барбора Стрицова - Барбора Крейчикова.

link1 " >  Gulliver/GettyImages
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР