Носителите на награда Варна за 2019 г. в категория Природни

...
Носителите на награда Варна за 2019 г. в категория Природни
Коментари Харесай

Доц. д-р Йордан Радков и центърът по интервенционална рентгенология към УМБАЛ Св. Марина“ получиха Награда Варна

 Носителите на премия " Варна " за 2019 година в категория " Природни науки “ са доцент доктор Йордан Радков и екипът на центъра по интервенционална рентгенология към УМБАЛ " Св. Марина “ с началник доцент доктор Чавдар Бъчваров. Наградите бяха връчени през днешния ден на тържествена гала в зала " Пленарна “ на Община Варна от кмета Иван Портних и от ръководителя на Общински съвет Тодор Балабанов. С годишните оценки Награда " Варна " обичайно в навечерието на 24 май се удостояват изтъкнати дейци на културата, образованието и науката от Варна.

Доц. Радков, който е основен съветник по пневмология и фтизиатрия и шеф лекарствена политика към УМБАЛ " Св. Марина “ Варна, бе почетен с високото отличие на морската столица за цялостната научно-изследователска, преподавателска и лечебна активност в региона на пневмологията и фтизиатрията. Колективната премия " Варна “ бе връчена на екипа на центъра по интервенционална рентгенология към УМБАЛ " Св. Марина “ за принос в развиването и използването на новаторски медицински способи и технологии в интервенционалната рентгенология във Варна.

Доц. Бъчваров сподели при приемане на премията: " Ние сме дребен екип, само че всеки ден се изправяме пред доста провокации. Приемам премията като самопризнание за нашата работа и тя ни дава сили за бъдеще да реализираме повече триумфи. Благодаря за поддръжката на МУ-Варна и на УМБАЛ " Св. Марина “-Варна за базата, която е основана, с цел да можем да прилагаме тези нови способи “. Доц. Радков също благодари за премията на МУ-Варна, УМБАЛ " Св. Марина “ и Община Варна, като я одобри като самопризнание за цялостната му работа.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР