Носител на Голямата награда за телевизионна журналистика Свети Влас“ 2019

...
Носител на Голямата награда за телевизионна журналистика Свети Влас“ 2019
Коментари Харесай

Антон Хекимян взе Голямата награда за телевизионна журналистика „Свети Влас“ 2019

Носител на Голямата премия за телевизионна публицистика „ Свети Влас “ 2019 е Антон Хекимян за ежедневно отстояване на високи професионални критерии.

Специална премия за повсеместен принос в телевизионната публицистика получи Милен Цветков за блестящо наличие на телевизионния екран, за отстояване на лична позиция за свободата на изложение.

Отличията са за достижения в българския ефир от март 2018 до март 2019. Те бяха присъдени за девети път в курорта „ Свети Влас “ от жури под председателството на проф. Ивайло Знеполски. Организатор на събитието е „ Кръг 11 “, сплотяващ известни публицисти и интелектуалци.

В конкуренцията този път са взели участие 70 оферти, измежду които са отсети 19 номинации - измежду тях са имената на Георги Любенов, Светослав Иванов, Виктор Николаев, Милена Милотинова, Поли Златарева, Ганиела Ангелова, Диана Радева, Любо Огнянов, Кристина Газиева, Златимир Йочев, Жени Марчева, Александра Кръстева и други

Носители на Голямата премия „ Свети Влас “ до момента са били Бойко Василев (2018), Сашо Диков (2017), Иво Никодимов (2016), Миролюба Бенатова и Мартин Карбовски (2015), Добрина Чешмеджиева (2014), Елена Йончева (2013), Емил Кошлуков (2012) и Диана Найденова (2011).

„ Тази година за жал публицистите трябваше да работят напълно по дневния ред на политиците - в среда на настървение и несъразмерни политически упоритости, което сложи медиите в безсмислена обстановка “, означи проф. Знеполски. Той се пошегува, че обмисля да инициира подписка за надбавка за нездравословен труд за работещите в малките екрани.

Организаторите на събитието уважиха с малко филмче 100-годишнината от рождението на Петко Бочаров (1919-2016).

Преди награждаването се организира полемика на тематика „ Тенденции в публицистиката през 2019 година “ с водещ Иван Гарелов. Той разяснява, че продължава „ коситбата “ на почтени и безкомпромисни публицисти в малките екрани – след протичащото се в Нова тв тези дни е освободен като създател и водещ на предаването по Bulgaria on Air „ Необичайните обвинени “ и Георги Лозанов.

Липсата на медиен пазар и неналичието на независимост на словото бяха главните коментирани тематики. Споделена беше паниката, че страната посредством еврофондовете се оказва най-големият шеф и се отнася към медиите като към зависещ.

„ В България политическата власт победи публицистите. Това се вижда най-много по изборите – политиците вземат решение по какъв начин ще поддържат връзка с аудиторията, вършат с медиите каквото си желаят. Журналистите са непряк детайл “, означи Георги Лозанов.

„ Зависимостта на медиите става все по-видима и това е международна диагноза. Пада доверието в публицистиката. Медиите стават непотребни. Социалните мрежи изключват публицистиката и специалността става застрашен тип. Хората се самоинформират, а това е рисково като самолечението. Журналистиката може да оцелее, в случай че предлага първокласен артикул – истината “, добави Лозанов.

Като сериозен проблем в гилдията Иван Гарелов уточни неналичието на взаимност. „ Журналистите водят война един против различен. Когато някои го „ отстрелят “, другите се радват “, означи с оскърбление той.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР