Нощта в трите села Рогозен, Бързина и Ботево в Община

...
Нощта в трите села Рогозен, Бързина и Ботево в Община
Коментари Харесай

Бедственото положение в селата Рогозен, Бързина и Ботево не е отменено

Нощта в трите села Рогозен, Бързина и Ботево в Община Хайредин е минала умерено . Евакуираните през вчерашния ден хора от Бързина и Ботево към този момент са се върнали в домовете си, само че бедственото състояние в тези села все още към момента не е анулирано, тъй като работата на преливника на язовир “Рогозен 1 ” продължава.

Въпреки падналият дъжд в региона през вчерашния ден и продължаващото снеготопене, все още ситуацията е спокойна. Това сподели за “Дарик ” кметът на община Хайредин Тодор Алексиев, който и сега е на язовир “Рогозен 1 ”.

“Евакуираните хора се прибраха по домовете си и чакат от нас да им сигнализираме, в случай че има следващи проблеми. Засега няма. Аварийните екипи работят на стената на язовир “Рогозен 1 ”. Разполагаме с екип от 30-тина индивида . Намаляваме водния размер на язовира с две огромни хидрофорни помпи. Отделно от това хвърляме заскалявка в преливника на водоема за да понижим силата на водата, с цел да не се получи дообрушаване на преливника.

Оттук нататък подвластен от водата, която ще пристигна от горе, от каскадата, която е над нас. Бедственото състояние в общината ще бъде оповестено тогава, когато сме сигурни, че не застрашаваме живота и имуществото на хората ” – сподели кметът на община Хайредин Тодор Алексиев.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР