Нощният транспорт в София няма да работи поне още три

...
Нощният транспорт в София няма да работи поне още три
Коментари Харесай

София остава без нощен транспорт още няколко месеца

Нощният превоз в София няма да работи най-малко още три месеца. Това предлага общинският консултант от ГЕРБ и зам.-председател на транспортната комисия в Столичния общински съвет Зафир Зарков.

В момента работата на нощните линии е прекратена до края на март, а Зарков предлага мярката да се удължи с три месеца считано от 1-ви април. Причината е противоепидемичната конюнктура в страната, както и върлуващия нов вариант на ковид, оповестява.

" Разпространението на новия вариант на COVID-19, съставлява тежка изключителна обстановка, обвързвана с публичното здраве в народен и международен мащаб и обосновава въвеждането на ограничения с изключителна висока социална значителност, като тяхното закъснение и несвоевременно използване може да докара до доста или мъчно поправими, в това число непоправими, вреди за живота и здравето на хората, опазването на здравето и обществената система ", аргументира се Зарков и добавя, че броят на инфектираните с ковид в София непрестанно пораства, като по последни данни достигал 500 на 100 000.

Първоначално нощните линии бяха спрени при започване на пандемията у нас напролет на предходната година. Срокът за прекратяване на придвижването бе до края на юли 2020 година, по-късно бе решено София до остане без нощен превоз до началото на 2021 година След това обаче още веднъж беше блокирано възобновяване на нощните рейсове до 31 март.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР