Нощните заведения на плаж Какао бийч“ в Слънчев бряг ще

...
Нощните заведения на плаж Какао бийч“ в Слънчев бряг ще
Коментари Харесай

Решено! Догодина заведенията на Слънчака ще работят отново

Нощните заведения на плаж „ Какао бийч “ в Слънчев бряг ще работят на цялостни обороти през идващото лято. Това излиза наяве от изменение в Закона за туризма, което се отразява и на Закона за отбрана на шума в околната среда, оповестиха от асоциация „ Българско Черноморие “ и Национално съдружие за отбрана притежателите на парцели след среща в Министерството на туризма, оповестява " Монитор ".

Вниманието към нощните клубове в морския курорт пристигна откакто две години поред вицепремиерът Валери Симеонов организираше акции за шумонарушители. На няколко пъти дори се стигна до затваряне на паметни кръчми. „ Министерството на туризма беше според, че нормите в Закона за отбрана от шума в околната среда би трябвало да се съблюдават на територията на цялата страна, с изключение на в шумните зони, които се плануват в националните ни курорти “, обясниха от асоциацията. Оттам напомнят, че Министерството на туризма не е умело и не може да трансформира допустимите правила на шума през другите елементи от денонощието, а пълномощия има министерство на опазването на здравето.

„ Не е възможно притежатели на жилища или туристи в националните курорти да попаднат в шумни зони от препоръчаното зониране на шумни и тихи зони в тези курорти “, безапелационни са от двете организации и упорстват нормите за шума в Закона за здравето ще бъдат спазвани.

Неправителствените организации оповестиха още, че са получили заричане предлаганите измененията в Закона за туризма, съгласно които гостуването при родственици в провинцията ще се брои за туризъм, да бъдат поправени. От министерството признали, че поправката е недомислена, а шефката на ведомството Николина Ангелкова предложила текст, от който излиза наяве, че в случай че спиш на друго място, а не в дома на роднината или другари, поради които пътуваш до даденото обитаемо място, тогава ще се смята за туризъм.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР