Нощните клубове, дискотеките и барове ще отворят врати от 15

...
Нощните клубове, дискотеките и барове ще отворят врати от 15
Коментари Харесай

Ананиев разреши: Отварят дискотеките, нощните клубове и баровете от 15 юни

Нощните клубове, нощните заведения и питейни заведения ще отворят порти от 15 юни, това стана ясно с нова заповед на здравния министър Кирил Ананиев.
Това е поредна стъпка на държавното управление по пътя на отхлабването на ограниченията против разпространяването на ковид у нас. От 1 юни ще бъде позволено на заведения за хранене, кафенета и сладкарници да работят и в закрити пространства. Ще се съблюдават същите ограничения за работа, които важаха и досега за градините.
С отварянето на заведенията на закрито ще има повече клиенти, повече заети работни места и повече доходи, както за бизнеса, по този начин и за страната.
Икономиката в страната върви към цялостен рестарт. Бизнесът получава следващ подтик с отварянето на заведенията и на закрито.
„ Много е значимо, че с тези ограничения се обезпечава претовареност. Защото най-важно за бранша е да се възнамерява поетапното отваряне на всички тези заведения “, съобщи министър Ангелкова.
Отварянето ще става при строги ограничения. Председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация Атанас Димитров изясни, че браншът чака доста от дълго време това нещо да се случи. Да разрешат работата на закрито, несъмнено съобразено с пандемичната конюнктура в страната.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР