Нощните алкохолни турове, наричани още баркролове (bar-crawls) са забранени за

...
Нощните алкохолни турове, наричани още баркролове (bar-crawls) са забранени за
Коментари Харесай

Налагат забрана за алкохолните разходки по морето

Нощните алкохолни турове, наричани още баркролове (bar-crawls) са неразрешени за този сезон, поради обстановката сега, заяви министърът на туризма Николина Ангелкова по време на блицконтрол в отрасловата парламентарна комисия. Пред публицисти тя посочи, че следва " Слънчев бряг " АД да изготви съответните инструкции в тази връзка.

Във връзка с идното отваряне на заведенията за хранене и в закритата им част от 1 юни, министърът сподели, че дружно със здравното министерство се приготвят инструкции, които най-общо ще са аналогични на тези за откритите площи и терасите.

По отношение на предлагането на министъра от 15 юни, според от епидемиологичната конюнктура, да бъдат отворени нощни заведения, нощни и пиано питейни заведения Ангелкова сподели, че през днешния ден или на следващия ден да бъдат финализирани още веднъж със здравното министерство напътствията за отварянето им.

Министърът акцентира, че датата на отварянето на тези заведения е определена и по отношение на подготовката на идния сезон и планирането на проведения туризъм и на чартърния потенциал. Затова за България всяка предвидимост е значима и най-много за конкурентното й преимущество, добави министърът като още веднъж акцентира, че водещ аршин ще е епидемиологичната конюнктура в страната.

В отговор на различен депутатски въпрос - по кое време се чака да бъдат отворени границите с Румъния за пътувания и за туризъм, министърът сподели, че се чака отговор от страна на румънската страна за това по кое време те ще имат подготвеност да отворят границите си предвид на това, че се чака утвърждение от техния парламент на аналогичния на българския закон за ограниченията след изключителното състояние. По информация от нейния румънски сътрудник, министърът заяви, че има очакване до края на тази седмица да има отговор на този въпрос.

В отговор на въпрос за намаляването на броя на спасителите по плажовете за това лято, гласувано с промени в Закона за здравето, министърът посочи, че това е правна опция за концесионерите и наемателите, по-късно по преценка на Министерството на туризма се утвърждава съответна скица, която ще е съгласно оповестени инструкции, дали настояването им ще бъде задоволено или не. Контролът е още веднъж от министерството, като се планувани строги санкции. Министърът акцентира, че няма да бъде позволено да бъдат сложени в риск туристите и добави, че в случай че се наложи да има по един избавител - да вземем за пример през юни, когато се чака да има ниска претовареност по отношение на предходния интервал, или през септември, ще се направи организация, съгласно която ще има наложително спомагателен избавител, който да може да реагира и вероятно при нужда да размени сътрудника си. Предстои на страницата на ведомството да бъдат оповестени съответни инструкции, съгласувани с БЧК, по какъв начин да се извършва тази законова наредба.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР