Нощни полицейски патрули ще има в сливенските села, съобщиха от

...
Нощни полицейски патрули ще има в сливенските села, съобщиха от
Коментари Харесай

Нощни полицейски патрули в сливенските села

Нощни полицейски патрули ще има в сливенските села, оповестиха от ОД на Министерство на вътрешните работи в Сливен. Това се постанова по молба на кметовете на дребните обитаеми места, както и поради положителните резултати от досегашната работа на регионалната дирекция с нощните патрули в селските региони. От няколко години такива патрули обезпечава сектор “Петолъчката”, който обгръща 12 села. От началото на годината полицейско наличие в нощните часове, в 32 обитаеми места, прави и сектор “Запад”. Анализът демонстрира, че закононарушенията понижават, като в това време се усилва разкриваемостта, допълниха от дирекцията.

На среща с кметовете шефът на ОД на МВР-Сливен ст.комисар Димитър Величков е поел ангажимент да бъдат основани и мобилни групи с представители на  охранителна, престъпна и икономическа полиция, с цел да бъде засилено наблюдението и контрола в селата, както и за регулярни срещи с локалните управници по съответни проблеми. Очакванията са, че действието на мобилните групи ще има сериозен предпазен резултат, сходно на нощните патрули.

Община Сливен е най-голямата  в страната, с 44 обитаеми места. Подобни ограничения за противопоставяне на престъпността ще бъдат въведени в останалите три общини от Сливенска област – Котел, Твърдица и Нова Загора, след срещи на ст.комисар Величков и екипът му с кметовете и кметските наместници.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР