Нощна акция се проведе срещу бракониерите в Бургаско. Тя е

...
Нощна акция се проведе срещу бракониерите в Бургаско. Тя е
Коментари Харесай

Атакуваха бракониерите в Бургаско, част от тях избягаха

Нощна акция се организира против бракониерите в Бургаско. Тя е част от огромната акция против незаконния улов на риба, която стартира Агенцията по риболовство и аквакултури, употребявайки ново свръхмодерно съоръжение. Екип на bTV участва на акцията в най-голямото езеро у нас - Мандренското езеро край Бургас.

Операцията стартира на смрачаване. Пет екипа потеглят в разнообразни направления. Избира се място на високо с взор към езерото. Мобилните термокамери улавят и най-малкото придвижване край водата. Предупредени обаче, бракониерите се връщат. От езерото инспекторите вадят две други лодки, изоставени при акция следобяд с мрежите и с риба.

" Не успяхме да ги настигнем, тъй като избягаха през водата и през място, което не беше налично ", споделя Трифон Трифонов, шеф бранш - Стара Загора.

През януари поради топлата вода, която се излива от тръбите в езерото, регионът към помпената станция гъмжи от риба и е парадайс за бракониерите.

" Има много бракониерски лодки, скрити в тръстиката, по целия язовир ", изяснява Стефан Тодоров от ИАРА – Стара Загора.

" Няма да спрат инспекциите, ще бъдат непрекъснато, по друго време денем и през нощта ", безапелационен е Сергей Костадинов, гл. секретар на ИАРА.

При обход инспекторите откриват до езерото кола със неразрешен апарат за лов на риба, а край водата и двама души. Казват, че са излезли на разходка и нямат документи.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР