Нощен градски транспорт в София ще има от пролетта. С

...
Нощен градски транспорт в София ще има от пролетта. С
Коментари Харесай

Софиянци пак се уредиха, пускат им нощен градски транспорт

Нощен градски превоз в София ще има от пролетта. С карта за 2 лв. столичани ще могат да употребяват всички линии, които ще продължат да се движат след среднощ. Все още се прецизират транспортните средства, които пробно ще бъдат пуснати през нощта. Ясно е обаче, че метрото няма да е измежду тях. Това планува новата разпоредба за пътешестване в градска превоз. В нея е записано още, че отпада заплащането на спомагателен билет за багаж, както и че, актът за гратисчии се понижава от 200 на 50 лв..

Дали ще има непрекъснат публичен транспорт и през нощта в София ще покаже точно това пробно стартиране на част от линиите. Към момента локалната власт прецизира кои тъкмо да бъдат те, съобщи общинският консултант от ГЕРБ Зафир Зарков.

" 2, 3 или 4 нощни линии да имат обща спирка в центъра, с цел да може пътуването да бъде към всички краища на града точно с тази абонаментна карта в размер на 2 лв. ", сподели Зарков.

С измененията в разпоредбите за пътешестване ще отпадне и спомагателното заплащане, в случай че пътуваме с багаж, уточни шефът на ЦГМ Христиан Петров:

" Колкото багаж може да си носите, си го взимате и си го носите. По същия метод като отидем в Лондон или Париж и сме на летището, в случай че имаме два куфара и едвам раница, си купуваме билет и се возим от летището до центъра на града, а не ни карат да си купуваме още един документ за багажа ".

Облекчение този път ще има и за нередовните пасажери. Размерът на акта, който се сформира, в случай че пасажерът откаже да заплати санкция, е 200 лв.. С новата разпоредба той ще бъде понижен на 50. От Градската подвижност обмислят и самата санкция да бъде изменена от 40 на 30 лв..
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР