Нощ на протести в Македония срещу предстоящата промяна на името

...
Нощ на протести в Македония срещу предстоящата промяна на името
Коментари Харесай

Стотици протестираха в Македония срещу промяната на името

Нощ на митинги в Македония против идната смяна на името на републиката. Стотици хора се събраха пред Народното събрание в Скопие, с цел да изразят недоволството си от контракта с Гърция, съгласно който страната ще смени името си на Република Северна Македония.

Развявайки македонския байрак и под съпровода на химна, съперниците на смяната на името останаха пред Народното събрание с часове. Протестиращите са недоволни от решението на ръководещата коалиция да промени конституцията, с което да разреши и промяната на името на републиката на Северна Македония. Лидерът на Световния македонски конгрес прикани за блокиране на кръстовища и стачки из цялата страна.

Crowds protest outside Macedonia’s parliament against the recent decision to change the country’s name to North Macedonia following a deal with Greece pic.twitter.com/WQ7Ity79Ey

— TRT World Now (@TRTWorldNow) November 19, 2018

„ Промяната на името е съществено закононарушение, изменничество и геноцид против македонския народ. Това е закононарушение против човечеството “, съобщи той.

Протестиращите упорстват за оставка на държавното управление на Зоран Заев, както и за отменяне на избора на етническия албанец Талат Джафери за ръководител на Народното събрание. От организацията са внесли и правосъдни искове против всички 80 депутати, дали своят вот „за“ конституционните промени.

Tonight on a heavy rain a massive protest took place in #Macedonia.
We are sick of the illegal soros puppet gov & the #eu double standards.
We don’t want to be ruled anymore from corrupt clowns that lost previous elections.
People are against the capitulation for name change.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР