Носещите в джоба си смартфони от скъпарски марки ще се

...
Носещите в джоба си смартфони от скъпарски марки ще се
Коментари Харесай

MLS MX 2019 е секси и говори на български

Носещите в джоба си смарт телефони от „ скъпарски ” марки ще се вторачат във вас ревностно, в случай че видят в ръцете ви този модел, изглеждащ елегантно и първокласно

Дизайн, структура и качество на материалите са съчетани по този начин, че основават визия на MLS MX 2019, типична за горния клас смарт телефони (снимки: Мария Малцева / TechNews.bg)

Той наподобява елегантно и напряко секси, той устоя дълго и ви схваща, к огато му говорите на чист български. А последното е улеснение, което – става известно – доста хора у нас харесват мощно.

Гласовите команди се изпълнявят категорично, а самият телефон наподобява напряко първокласен. Носещите в джоба си смарт телефони от „ скъпарски ” марки ще се вторачат във вас ревностно, в случай че видят в ръцете ви MLS MX 2019.

MAIC приказва на български

MLS MX 2019 е въоръжен със програмен продукт, прочут като MAIC; може да се чете като името „ Майк ”, като този „ Майк ” е другар, който приказва на български. Всъщност съкращението идва от „ център за изкуствен интелект ” (MLS Artificial Inteligence Center). С „ Майк ” гласово се ръководят няколко значими и предостатъчно постоянно употребявани приложения – изцяло задоволително, с цел да облекчат 90% от взаимоотношенията на индивида с устройството.

Обаждането до прочут от телефонния справочник е първата и най-естествена функционалност на гласовото ръководство „ Майк ”. Телефонът няма проблем да „ чете ” листата на български и да разбере кое тъкмо име се търси за позвъняване.

Забавно и елементарно е гласовото изпращане на текстово известие: на български език се избира получателят, а по-късно се диктува текстът. Следват две варианти – за изпращане, което отново се удостоверява единствено гласово, или пък за редактиране.

С гласова команда може да се подреди търсене в интернет – естествено, посредством Гугъл.



Всичко това допуска човек да може свободно да употребява и двете си ръце, до момента в който приказва, праща известия или търси в интернет. Без подозрение удобството е огромно, когато става дума за шофиране със свободни ръце.

Също по този начин човек може, да вземем за пример, да търси предписания, до момента в който готви в кухнята и е оцапан с подправки, или пък да намери справочник за машина, която ремонтира, без да допира телефона – тъй като пръстите му са покрити с машинно масло.

Освен най-често употребяваните функционалности, гласовият помощник с изкуствен интелект MAIC може да помогне и с други функционалности. Репликата „ Стартирай камера ” мигновено задейства камерата до подготвеност за снимане. „ Пусни Настройки ” е команда, която икономисва ровенето из менютата – панелът за конфигуриране се отваря непосредствено.

Елегантен тип


Външно този смарт телефон наподобява на тези събратя от висок клас, чиято цена може да е четирицифрена. Големият екран с ултра-тънки рамки и стъкло от горната страна до долу основава прелестно усещане и образно, и при допиране.

Гърбът е изработен от едно парче алуминий, което „ обгръща ” цялото устройство – в това число и „ рамката ”. В тази отливка са врязани единствено слотовете за задната камера, microUSB слота на дъното и отворите за микрофони и спикъри.

Дизайн, структура и качество на материалите са съчетани по този начин, че основават визия, типична за горния клас смарт телефони. Може да се каже, че опитът на MLS да сътвори първокласно изглеждащ смарт телефон е много сполучлив.

Дисплей

Отпред дисплеят заема съвсем цялата повърхнина на смарт телефона. Резолюцията е HD+ 1440×720, а цветовете са наситени и живи, като оптималната активност на осветлението е впечатляващо мощна и разрешава безпроблемно потребление навън при ярка дневна светлина. Дори при тази оптималната активност, цветопредаването на екрана е на практика непроменено, като контрастът също се поддържа на допустими равнища.

Ъгълът на видимост също е добър и не се постанова притежателят на телефона да се нагажда по отношение на „ капризите ” на екрана.

Камера

Камерата е „ сцена ” на конкурентната борба на доста производители и надлежно упованията са високи. Тук са налице 13MP предна камера и съществена камера 16MP. Допълват ги LED мълния, автофокус, FHD видео възпроизвеждане, FHD видео запис.

Качеството на сниманите фрагменти е повече от положително: при снимане на едни и същи визии с DSLR и с MLS MX 2019 съвсем не се вижда разлика в изображенията, обсъждани на компютър. Софтуерът за ръководство на камерата е обикновен, без десетки авансово дефинирани режими за снимане. Накратко, с първокласен датчик и непретенциозен програмен продукт този телефон може да покаже кой в действителност умее да снима добре.

Удобно е, че телефонът има има и виртуален бутон за бързо пускане на камерата при заключен екран.

Софтуер

Основният програмен продукт на MLS MX 2019 е операционната среда Android 8.1 Oreo. Освен характерния гласов помощник MAIC тук е и още нещо удивително – способността на телефона да демонстрира по две приложения по едно и също време в режим на „ колеблив екран ” (split screen). Вграденият гласов помощник Гугъл Assistant не е изненада за никого, само че с помощта на него гласовото ръководство на телефона е още по-улеснено.

Батерия и връзки

MLS MX 2019 има всичко, което можем да чакаме от един актуален телефон – Wi-Fi, Bluetooth и USB. Жакът за слушалки и USB портът са ситуирани изпод на телефона.

Батерията е с потенциал 4000 mAh, което към този момент се трансформира в стандарт за актуалните телефони, изключително тези, които имат освен това от чист Android.

Наличност

Смартфоните с марката MLS се оферират неотдавна на пазара у нас от дистрибутора Innovo България. Няколко модела към този момент са налични в комерсиалната мрежа на оператора Теленор. Моделът MLS MX 2019, в частност, може да се купи на лизинг или в брой с абонаментен проект на Теленор, както и самото устройство настрана – без абонаментен проект.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР