Носенето на защитна маска за еднократна или многократна употреба е

...
Носенето на защитна маска за еднократна или многократна употреба е
Коментари Харесай

Алибегов: Всички възхваляват Гърция, но там е в пъти по-скъпо

Носенето на защитна маска за еднократна или многократна приложимост е наложително на всички закрити публични места. Изключение се позволява за клиентите в местата за хранене и питейните заведения. А видео, показващо ваучър в благоевградска дискотека, провокира гърмеж в обществените мрежи. В разгара му облечени с защитни дрехи танцьори пръскат в клуба против ковид.

,,Идеята беше нощните заведения да отворят на 15-и, по-късно стана комплициране и излезе заповедта за 30-и. Във видеото няма безусловно нищо неправилно, малко се преекспонира. Хората го вършат това, облечени като пожарникари, служители на реда. Това е част от нощната стратегия, те не са желали да обидят никого, а са желали да се впишат в сегашната конюнктура. А в случай че би трябвало да сме по-точни - това би трябвало да е облеклото, което личният състав би трябвало да носи в нощното заведение, в случай че желаеме да съблюдаваме ограниченията ", разяснява ръководителят на Асоциацията на заведенията Ричард Алибегов.

Туристи всеобщо анулират почивките си в Бургас поради скока на нови случаи на COVID-19

Той напомни думите на премиера Бойко Борисов, че повече нищо няма да се затваря.

,,Маските в комерсиалните обекти и в този момент не са ги махнали, доста малко заведения бяха отхлабили ограниченията за личния състав. Не мисля, че наложителното носене ще докара до нещо отрицателно или до затваряне. Страхът за всички е малко повече. Нещата са малко странни - влизаме в заведение, в което има 200 индивида, където всички са без маски, а в същия миг има двама бармани, петима сервитьори, които са с маски'', добави Алибегов пред Bulgaria ON AIR.

Председателят на Българската асоциация на заведенията посочи и че има миг, в който маската се маха - при поръчката или когато се храним.

Тези ограничавания не са нищо ново, те не пречат на работата. Не можем да прехвърляме броя на инфектираните върху заведенията и комерсиалните обекти. Ние всички ще би трябвало да преминем през това, по-рисковите групи би трябвало да се пазят, а всички би трябвало да свикнем да живеем с този вирус, сподели още Ричард Алибегов.

Той добави, че до края на месеца най-вероятно ще се работи на 50%, а по-късно ще гледат да провиснал ограниченията.

Да не забравяме, че има доста страни, които занапред отварят заведенията. Лятото, което ни чака, не е положително по този начин или другояче поради неналичието на туристи. За страдание, липсват и българите по нашето Черноморие. В обществените мрежи всичко е против българското Черноморие, там се възхвалява Гърция, където е в пъти по-скъпо от при нас, безапелационен е Алибегов.

Екоактивист: В Гърция те обслужват с усмивка, тук те гледат неприятно

Той разяснява, че се прави всичко допустимо българският екскурзиант от огромния град да посети Черноморието.

Там се сблъскваме със Закона за шума, който започва от предишния уикенд. Това е заплашителен проблем. Смятам да се свържем с Министерството и да забележим какво може да се направи по този въпрос. Ще желаяме удължение от 23 на 01:00 или 02:00 часа ", добави ръководителят на Българска асоциация на заведенията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР